Kemphanen Tigers Beker N Verschuren juich

5 november 201721:52

Kemphanen plaatst zich voor halve finale

Eindhoven Kemphanen heeft zich als vierde ploeg geplaatst voor de halve finales van de bekercompetitie. Eindhoven won met 10-4 van Amsterdam Tigers en passeerde daarmee Zoetermeer Panters op de ranglijst in groep B.

Wervelend begin Eindhoven

Een paar weken geleden leken de kansen van Eindhoven verkeken na een dikke nederlaag tegen concurrent Zoetermeer. Die avond in het Silverdome leek Eindhoven niet op weg te zijn naar de halve finale. Een groot verschil met het Eindhoven van de laatste weken is Nick Verschuren die afwezig was in Zoetermeer. De rappe aanvaller nam vandaag ook zijn ploeg bij de hand.

Eindhoven kwam voortvarend uit de startblokken. Het offensief leverde na tachtig seconden al de openingstreffer op. De gebroeders Verschuren speelde de Amsterdamse verdediging inclusief goalie Jacob van Duin uit positie. Mike Verschuren mocht de puck in het net schuiven voor de 1-0.

Kemphanen kreeg meteen een nieuwe kans waarbij Jorn van Soest dichtbij de tweede treffer was. In de vierde minuut kreeg Mike Overweg een goede kans nadat van Duin een rebound moest weggeven op een schot van Nick Verschuren.

Zoals gezegd was Nick Verschuren was vandaag de grote man aan Eindhovense zijde. De international tekende voor maar liefst vijf goals. De eerste van dat vijftal viel in de achtste minuut. Verschuren verschalkte goalie van Duin met een schot over de stick van de Amsterdamse goalie.

Jorn van Soest leek even later zelfs de 3-0 te scoren, maar referee Paul Wolber keurde de treffer af omdat van Soest de puck onreglementair over de lijn werkte.

Kemphanen Tigers Beker van Soest kans 11 2017

Amsterdam vecht zich terug

In de loop van de eerste periode kwamen de bezoekers uit de hoofdstad beter in de wedstrijd. Een straf tegen Mike Overweg in de twaalfde minuut vormde de inleiding voor die goede fase van Amsterdam. Na een kwartier spelen scoorde Calvin Pohlman de aansluitingstreffer. Nog geen minuut later was het al gelijk. De jonge Lance van Duin deed het voorbereidende werk en Julian Berteling zag zijn inzet tergend langzaam tussen de benen van Deniz Mollen doorgaan.

Aantrekkelijke tweede periode

Voor de toeschouwers in het IJssportcentrum viel er in de tweede periode nog meer te genieten. Jasper Jaspers kreeg in de derde minuut een grote kans namens Amsterdam. In de tegenaanval was het echter raak voor Kemphanen. Op kenmerkende wijze vloog Nick Verschuren over het ijs en liet hij Jacob van Duin kansloos: 3-2.

Amsterdam gaf niet op een daarvoor verdiende Amsterdam veel lof. Voor de ploeg van Frank Versteeg stond er niks meer op het spel. Daarnaast moet Tigers het verder doen zonder het gestopte trio Olivier Leenders, Daniel Lam en goalie Danny van Rijswijk. Tot overmaat van ramp viel Jesper Persson in de 26e minuut geblesseerd uit met een beenblessure.

Desondanks kwam Amsterdam na 31 minuten weer langszij. Ivan Muso gaf een lange pass van achteruit die over alle Kemphanen vloog en precies voor de voeten van John Versteeg landde. De routinier pakte het buitenkansje met beide handen aan en klopte Mollen voor de 3-3.

Kemphanen Tigers Beker Versteeg goal 112017

Eindhoven grijpt de macht

Een minuut na de treffer van Versteeg pakte Kemphanen opnieuw een voorsprong. Mike Verschuren schoot de vierde treffer binnen nadat Amsterdam de puck niet uit het eigen vak kreeg. Vlak voor het verstrijken van de tweede periode vergrootte Lucca Kluijtmans de marge naar twee goals. Kluijtmans profiteerde van veel ruimte nadat twee Tigers met elkaar in botsing kwamen in het neutrale vak.

Kemphanen Tigers Beker N Verschuren kans

Veel straffen en goals in de slotperiode

In de derde periode liep Eindhoven verder weg van Amsterdam. Frank Versteeg bracht aan het begin van de periode de jonge goalie Jaimy Missler. De talentvolle goalie was kansloos toen Nick Verschuren na twee minuten de 6-3 maakte.

Daarmee leek Eindhoven simpel de wedstrijd uit te kunnen spelen. In de vierde minuut kreeg Damian Kluijtmans echter een game misconduct voor checking from behind. Marcel Kars kreeg ook twee minuten nadat de routinier verhaal ging halen bij Kluijtmans. Een halve minuut later liep Eindhoven tegen twee nieuwe straffen op. Toen Kars van de strafbank kwam, begon de lange dubbele powerplay voor Amsterdam en scoorde de Canadees al snel met een bekeken schot de 6-4. Dichterbij zou Amsterdam niet meer komen.

Nikita Kamyshev kreeg in de 49e minuut al een kans om de wedstrijd te beslissen. De jonge aanvaller mocht een penalty shot nemen nadat hij werd gehinderd door Marcel Kars. Goalie Missler wist echter het penalty shot te keren.

Een minuut later was het alsnog raak. Nick Verschuren schaatste Jasper Jaspers er volledig uit en rondde een breakway succesvol af.

In de laatste minuten liep Eindhoven uit naar 10-4 door doelpunten van Tom Messie, Niek van der Meulen en wederom Nick Verschuren.

Halve finales

Daarmee is het programma voor de halve finale bekend. Hijs Hokij Den Haag neemt het op tegen Laco Eaters Geleen en UNIS Flyers Heerenveen ontmoet Dolphin Eindhoven Kemphanen. Afgelopen vrijdag versloeg Kemphanen de regerend kampioen in Thialf dus dat belooft veel goeds voor de halve finales.

Foto's: Donna Lundy