Kemphanen juichen 0809

14 december 200800:00

Door Joep Meijsen

Kemphanen ruim langs Geleen

Eindhoven Kemphanen boekte zijn beste uitslag sinds de comeback in de eredivisie. Geleen Eaters werd met liefst 6-1 op de zegekar gebonden. Den Haag pakte de winst in Groningen, terwijl Tilburg ook de derde ontmoeting in iets meer dan een week met Amsterdam in winst omzette.

Eindhoven Kemphanen - Eaters Geleen

Het wil maar niet Ă©cht gaan draaien in Geleen dit seizoen. De ploeg ging met hooggespannen verwachtingen het seizoen in, maar liep intussen al de play-offs voor de beker mis. Na drie wedstrijden in de competitie wacht het team van Uli Egen nog op de eerste zege in de reguliere speeltijd.

Eindhoven echter gaat met sprongen vooruit. Coach Leo van den Thillart gaf voor het seizoen aan niet aan de klus begonnen te zijn om laatste te worden. Zijn ploeg is nog wat wisselvallig, maar zet steeds betere uitslagen neer. De 6-1 overwinning op Geleen van zaterdagavond was zonder meer het hoogtepunt van het seizoen tot nu toe. De Kemphanen scoorden in alledrie de periodes twee keer en liepen zo uit naar een soepele overwinning.

Peter Wickstrom had twee goals en een assist voor Eindhoven, Robbert Maas tekende voor een goal en een assist, net als Dominik Rozman en Tyler Hilbert. Captain Brent Patry pakte assists mee op de eerste drie goals en ook Jeffrey Melissant kwam nog tot scoren. De schade had nog groter kunnen zijn als Kevin Galerno zijn penaltyshot had gescoord. Doelman Quentin Cuijpers, die halverwege de wedstrijd Benjamin Finkenrath verving, bracht echter redding.

Groningen Grizzlies - Hys the Hague

Voor de tweede avond op rij kwam Den Haag terug uit achterstand om punten te claimen. Vier goals op rij in de derde periode waren voldoende voor een 5-3 overwinning, nadat Groningen het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong had gestaan. De ploeg van Brian de Bruyn blijft daarmee meedoen in de top van het klassement.

Ram Sidhu, Nick Pomponio en Derek Bachynski scoorden voor Groningen, waarbij Blair Lefebvre assists oppikte voor alledrie de treffers. Na veertig minuten spelen had Den Haag alleen een goal van Tony Demelinne op het scorebord staan. Daarmee leek Groningen op weg naar een kleine stunt voor eigen publiek, dat dit jaar nog niet veel thuisoverwinningen gezien heeft.

Waar Matt Korthuis vrijdagavond in overtime voor de winnende goal zorgde, was hij het nu die de aansluitingstreffer scoorde. Nieuwkomer Cole Koidahl pakte zijn tweede goal mee in Haagse dienst, terwijl ook John Gordon en Jan Bohac, in het lege net, tot score kwamen, zodat Den Haag uiteindelijk met de schrik vrijkwam.

Amstel Tijgers - Tilburg Trappers

Voor de derde keer in anderhalve week stonden Amsterdam en Tilburg tegenover elkaar. Voor de derde keer was Tilburg de winnende partij, maar weer was het lange tijd spannend. Uiteindelijk was het player of the month Taggart Desmet die een kwartier voor het einde de winnende goal scoorde in de 2-3 zege.

Het was in Amsterdam vooral een lesje in het afmaken van kansen. Waar Amstel Tijgers kansen op een overwinning zag stuiten op Billy Thompson of eigen afrondingsproblemen, scoorde Trappers op de beslissende momenten en kaapte daarmee de overwinning weg uit de Jaap Edenhal.

Een schot van Mark Tanner opent het bal, maar Don Nichols zorgt er met een solo voor dat de stand na twintig minuten spelen in evenwicht is. Via Matt Smith komt Trappers dan in de tweede periode op voorsprong, maar deze keer is het Eric Thomassian die met een solo de stand weer in evenwicht brengt.

Dit zorgt ervoor dat de beslissing in de derde periode moet vallen. Tijdens een powerplay krijgt Taggart Desmet de puck voor zijn stick en rondt eenvoudig af voor zijn derde game winning goal van het seizoen tot nu toe.