Kemphanen suoranimie skate 1112

29 november 201221:06

Door [email protected]

Kemphanen strikt Suoraniemi weer

Niko Suoraniemi keer met onmiddelijke ingang terug in de selectie van Eindhoven. De Fins verdediger begint daarmee aan zijn tweede seizoen in de lichtstad en zijn vijfde in de Nederlandse Eredivisie.

De terugkeer werd mede mogelijk gemaakt door het vertrek van goalie-coach Matti Korhonen. Hierdoor viel een importplek vrij, die nu gevuld wordt door Suoraniemi. 'Hij voorziet de selectie van een stuk extra ervaring, waarvan de jonge spelers kunnen profiteren', zegt Kemphanen bestuurslid Nico van Galen Last.

Suoraniemi zelf zegt er helemaal klaar voor te zijn. 'In de zomer heb ik hard getraind en daarna heb ik mijn conditie en ritme op peil gehouden bij het Eerste Divisieteam van Dordrecht.'

Afgelopen seizoen was de verdediger goed voor zeven goals en 23 assists in 44 wedstrijden. Qua punten evenaarde hij daarmee zijn eerste seizoen in de Nederlandse competitie, toen hij voor Tilburg Trappers uitkwam. Suoraniemi speelde ook twee seizoenen voor Geleen Eaters.

In zijn jeugd speelde Suoraniemi op diverse niveau's in Zweden en Finland. Voor hij naar Nederland kwam speelde hij ook nog vier seizoenen in de Noord-Amerikaanse NCAA college-competitie.

Eindhoven hoopt Suoraniemi komend weekend al in te kunnen zetten.