Panters Kemphanen Beneliga goal 3 Nick Verschuren 02 2018

26 juni 201822:44

Door Joep Meijsen

Kemphanen trekt zich terug uit Beneliga

Eindhoven Kemphanen wordt de tweede club die zich terugtrekt uit de Beneliga voor komend seizoen. De club heeft onvoldoende financiƫle dekking om deel te kunnen nemen aan de competitie.

Dat meldt Kemphanen in een bericht op Facebook. De club hoopt door op tijd te zijn met de mededeling de spelers de kans te bieden een nieuwe club te vinden. Kemphanen stelt vorig jaar al in een negatieve spiraal terecht te zijn gekomen door de publiciteit rond de achterstallige betalingen vanwege schulden uit het verleden. 'Er ontstond een negatieve spiraal die moeilijk te doorbreken was en steeds sterker werd. Toen er afgelopen vrijdag ook nog eens een tegenvaller was op het sponsor vlak werd de situatie te onzeker', zo schrijft de club.

Kemphanen had de afgelopen weken al de nodige spelers van vorig seizoen verloren aan andere teams, maar had zelf ook al het nodige spelersnieuws bekendgemaakt. Uiteindelijk vormt dat wel de aanleiding om nu de knoop door te hakken om te stoppen. 'Er is voor de huidige situatie - waarin veel spelers van buiten moeten worden gehaald - onvoldoende financiƫle dekking om deel te kunnen nemen aan de BeNe-League. Wij durven het niet aan om zonder voldoende dekking in te stappen.'

Kemphanen eindigde afgelopen seizoen op de negende plaats van de Beneliga en miste daardoor de play-offs. Een jaar eerder had de club nog de Final Four gehaald om het landskampioenschap. Met de beslissing van vandaag komt een einde aan een periode van tien seizoenen achter elkaar op het hoogste niveau in Nederland, met het bereiken van de bekerfinale in het seizoen 2012-13 als hoogtepunt.

De afgelopen periode keerden een aantal spelers de club al de rug toe. Zo vertrokken Deniz Mollen, Ritchie van Hulten, Roderick van den Hout en Kayo van Zoest naar Nijmegen, Nick Verschuren en Sebastian Kragt naar Geleen en Stef Overweg naar Amsterdam. Ook stapten Koen Bakker en Damian Kluijtmans over naar het Eerste Divisie-team van Eindhoven. Aan de andere kant trok Kemphanen zelf onder meer Reinier Staats, Berry Donders, Jim Gudden en Elia Urlings uit Tilburg toe aan de selectie en stapte Cas Staps over vanuit Zoetermeer. Ook de jonge Branko Dijstelbloem werd aan de selectie toegevoegd, terwijl Rodney van Horrik, Jeroen Raats en Jorn van Gestel hun contracten verlengden. Dat gold ook voor coach Larry Suarez.

Eerder werd al bekend dat Den Bosch in de Eerste Divisie ging spelen, terwijl Mechelen juist de stap omhoog maakt en toetreedt tot de Beneliga. Daarmee telt de competitie nog twaalf teams: Den Haag, Heerenveen, Luik, Herentals, Nijmegen, Geleen, Amsterdam, Leuven, Antwerpen, Tilburg, Zoetermeer en Mechelen.

Delen