Flyers bruijsten k close away 1314

17 oktober 201608:13

Door Joep Meijsen

Kevin Bruijsten onderdak bij Dundee

Aanvaller vindt team op hoogste niveau in VK

International Kevin Bruijsten heeft een nieuwe club gevonden. De geboren Nijmegenaar gaat aan de slag bij Dundee Stars op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk.

De Nederlandse international vliegt vandaag naar Dundee om zich bij de selectie van de Stars te voegen. Dundee was druk op zoek naar versterking. De ploeg startte matig aan het nieuwe seizoen en staat met twee punten uit vijf wedstrijden op de laatste plaats in de competitie. De ploeg boekte afgelopen weekeinde tegen Manchester Storm wel de eerste overwinning van het jaar. Dundee was vorig jaar de club van de huidige Trappers-aanvaller Bobby Chaumont.

Seizoen begonnen in Oostenrijkse competitie

Bruijsten begon het seizoen in de Oostenrijkste competitie bij Orli Znojmo. Met die ploeg speelde hij mee in de Champions Hockey League, waar hij als eerste Nederlander een goal wist te scoren en het begin van de competitie. Na een teleurstellende start van de competitie besloot de club spelers te vervangen, waaronder Bruijsten.

Joey Sides is captain in Dundee

Bruijsten treft in Dundee tenminste Ă©Ă©n bekende aan uit de Nederlandse competitie. Voormalig Flyers-aanvaller Joey Sides is captain van de Schotse ploeg. In het jaar dat Sides in Nederland speelde, was Bruijsten actief voor Eindhoven. Coach bij Dundee is voormalig Zoetermeer Panther en Geleen Eater Marc Lefebvre. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club.