WK Jaca kans Bruijsten tegen Servie

21 mei 201610:46

Door Joep Meijsen

Kevin Bruijsten tekent in Tsjechi√ę

International Kevin Bruijsten verhuist van Frankrijk naar Tsjechi√ę. De geboren Nijmegenaar tekende een contract bij Orli Znojmo, dat uitkomt op het hoogste niveau in Oostenrijk.

Dat medt de site op zijn website. De club speelde vorig jaar om het kampioenschap in de Ebel, waarin werd verloren van Salzburg. Het team speelde in het verleden op het tweede niveau in Tsjechi√ę, maar maakte in 2011 de overstap naar het hoogste niveau in Oostenrijk, dat is uitgegroeid tot een internationale competitie met teams uit verschillende landen.

Znojmo is een stad in het Tsjechische Moravi√ę ruim dertig kilometer ten zuidwesten van Brno met bijna 34.000 inwoners. Een bekende speler bij de club is de voormalige Oostenrijkse international Andr√© Lakos. Vorig jaar speelden Canadezen als Corey Trivino en Colton Yellow Horn voor de ploeg.

Bruijsten speelde de afgelopen twee jaar voor Amiens in de Franse competitie, waar hij vorig jaar in 29 wedstrijden acht goals en twaalf assists voor zijn rekening nam. In de Franse beker voegde hij daar nog twee goals en zeven assists in zes wedstrijden aan toe. Ook was hij als captain belangrijk voor Oranje bij de promotie terug naar Division IB. In vijf wedstrijden had Bruijsten vijf goals en een assist.

Het is een speler met een winnende mentaliteit en leiderschapscapaciteiten

— Rostislav Docekal

'Hij komt met erg goede referenties, is goed voor het net en staat op de juiste plek om te scoren. Het is een speler met een winnende mentaliteit en leiderschapscapaciteiten. Hij kan ook universeel worden ingezet. Kevin kan zowel als center als op beide vleugels uit de voeten', zegt sports manager Rostislav Docekal van de club op de website van Znojmo.