Eaters logo 465x310

12 augustus 200800:00

Door Joep Meijsen

Kevin Saville nieuwe Eater

Eaters Geleen heeft de Canadese aanvaller Kevin Saville aangetrokken. De nieuwkomer speelde vorig jaar op lager niveau in Canada, maar was voorheen actief in onder meer Frankrijk en Duitsland.

Saville wil via Eaters zijn loopbaan als profijshockeyer nieuw leven inblazen. Het team op lager niveau in Canada is overigens zeker niet de minste ploeg. Het gaat om de Dundas Real McCoys, waar verschillende spelers met NHL-ervaring voor uitkomen. Het team speelt mee om de hoogste amateurprijs in Canada, de Allan Cup. Saville speelde hier tot januari 13 wedstrijden waarin hij een goal en vier assists voor zijn rekening nam.

Voor zijn terugkeer naar Canada speelde de nu 25-jarige Saville korte tijd voor Valence in de Franse tweede liga en Trier dat uitkomt op het vierde niveau in Duitsland, de regionalliga. Bij beide clubs toonde hij zich een makkelijk scorende speler. Dat was hij ook op lager jeugdniveau in Canada. Saville scoorde in drie seizoenen OPJHL 33 goals en 57 assists.

Eaters meldt op autoriteit van de coach van Trier dat Saville een speler is die een wedstrijd goed leest en fysiek spel niet uit de weg gaat. De nieuwkomer is het vierde nieuwe gezicht in de selectie van Uli Egen. Eerder al werden Jake Brenk, Benjamin Finkenrath en Nathan Daly aangetrokken. De imports Mike Walling, Steve Farrer en Petr Kratky verlengden hun overeenkomst met Geleen, waardoor het aantal imports voorlopig op zeven komt.