Trappers weise frontal 1213

7 december 201223:06

Koplopers maken geen fouten

Tilburg Trappers boekte de vijfde opeenvolgende winstpartij in de Eredivisie. In Heerenveen won Trappers met 2-5 van Friesland Flyers. Den Haag won in eigen huis met 4-0 van Amsterdam G’s.

Friesland – Tilburg

Gelukkig bleef de verwachte chaos op de Nederlandse wegen vandaag uit. Het slechte winterweer viel uiteindelijk mee, waardoor Tilburg zonder problemen de lange rit richting Friesland kon maken. Beide ploegen hebben ook weinig last van het WK van de U20 in Roemenië. Friesland moet Tony Ras en Mark Hoekstra afstaan, terwijl Tilburg vertegenwoordigt wordt door Jordy Verkiel en Floris van Lieshout.

Bij Flyers ontbrak verder Sjoerd Idzenga die last heeft vast een liesblesssure. Bij Tilburg maakte Diederick Hagemeijer zijn rentree. De international keerde sneller terug dan verwacht, na een blessure aan de schouder. Hagemeijer liep de blessure op in de bekerwedstrijd tegen Dordrecht op 17 november.

Met Hagemeijer in de line-up moest Trappers revanche nemen voor de laatste nederlaag in de Eredivisie. Een maand geleden won Flyers nog indrukwekkend met 0-5 in Stappegoor. Ook deze keer kwam Flyers als eerste op voorsprong. In de slotfase van de eerste periode opende Jeffrey Martens de score op aangeven van Jurryt Smid.

Na de pauze ging het mis voor de Friezen. Al na een minuut spelen, kreeg Trappers de eerste powerplay. De bezoekers profiteerden meteen van de straf tegen Flyers en Josh Prudden scoorde de gelijkmaker. Zeven minuten later sloeg Tilburg weer toe met een man meer op het ijs. Dale Weise zorgde uiteindelijk voor de eerste Tilburgse voorsprong.

Door twee fraaie doelpunten in de tweede helft van de tweede periode, liep Tilburg uit naar een ruime 1-4 voorsprong. Tim Coffman en Peter van Biezen waren de doelpuntenmakers aan Tilburgse zijde.

Friesland moest in de derde periode op jacht naar een comeback. Daarin slaagde de ploeg van Chris Eimers niet in, totdat zeven minuten voor tijd Jeffrey Martens zijn tweede doelpunt van de avond wist te scoren. Twee minuten later maakte Diederick Hagemeijer echter een einde aan een mogelijke comeback. Hagemeijer bekroonde zijn rentree met een doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 2-5.

Door de nederlaag ziet Friesland Flyers het gat met Tilburg en Den Haag steeds groter worden. De Friezen hebben nu 28 punten. Tilburg is koploper met 38 punten. Voor Friesland Flyers wacht zondag de lastige uitwedstrijd tegen Eaters Geleen. Tilburg ontvangt zondag Den Haag als voorproefje voor de beslissingswedstrijd twee dagen later, wanneer beide teams strijden om een plek in de bekerfinale.

Den Haag – Amsterdam

Den Haag hoefde weinig energie te verspillen in de thuiswedstrijd tegen Amsterdam G’s. De ploeg uit de Hofstad wist zelfs de wedstrijd te beëindigen zonder straffen. Fabian Schotel kreeg van coach Alexander Selivanov de start.

In de tweede minuut van de wedstrijd kwam Den Haag op voorsprong via een treffer van Brandon Campos. Die stand bleef lang op het scorebord staan. Pas na 25 minuten verdubbelde Mike Hoffman de score voor Den Haag.

Aan het begin van de derde periode bepaalde Den Haag de eindstand op 4-0. Levi Houkes en Jan-Jaap Natte wisten de Amsterdamse goalie Brennan Poderzay te passeren.

Amsterdam mag morgen in eigen huis tegen Eindhoven Kemphanen aantreden. Voor de Amsterdammers wellicht een mogelijkheid om op jacht te gaan naar de eerste overwinning van het seizoen. Zoals gezegd neemt Den Haag het zondag op in en tegen Tilburg. De Hagenaars staan na de zege op Amsterdam op Ă©Ă©n punt afstand van Trappers.