Eaters burgess high5 home 150112

15 januari 201223:49

Koplopers maken geen fouten

De koplopers in de North Sea Cup hebben op zondag geen fouten gemaakt. Voor de tweede keer in twee dagen verloor Kemphanen zo'n beetje in de slotminuut, waardoor Geleen de punten in eigen huis hield. Den Haag warmde in Herentals met elf goals op voor de bekerfinale.

Geleen Eaters - Eindhoven Kemphanen

Geleen Eaters herstelde zich van de nederlaag vrijdag in Den Haag met een 3-2 zege op Eindhoven Kemphanen. De ploeg uit de Lichtstad knokte zich net als zaterdag tegen Tilburg in de derde periode terug uit een achterstand, om vervolgens in de slotfase de wedstrijd alsnog te verliezen.

Lars van Sloun scoorde de winnende goal met nog 1.40 minuten te spelen in de wedstrijd. De Belgische scheidsrechter Chris Deweerdt deelde in de eerste periode liefst 54 strafminuten uit, waaronder een kwartet straffen van tien minuten. Opvallend genoeg vielen in het restant van de wedstrijd nog maar twee straffen.

Het duurde tot de tweede periode voor ook de doelpuntenkolom op het wedstrijdformulier noodzakelijk werd. Het was David Burgess die Geleen na vijf minuten spelen op voorsprong zette. Iets meer dan twee minuten later was het de beurt aan Matthew Glasser om die score te verdubbelen.

Kemphanen kwam zaterdagavond terug uit een 3-1 achterstand tegen Tilburg en sloeg ook nu in de slotperiode twee keer toe. Kevin Bruijsten, met zijn 22e goal van het seizoen, verkortte de marge tot Ă©Ă©n goal, waarna Marcel Kars er een minuut later 2-2 van maakte voor 738 toeschouwers. De comeback leverde echter door de goal van Van Sloun wederom geen punten op.

Geleen komt komende zaterdag weer in actie, als Herentals op bezoek komt in de voorlaatste thuiswedstrijd voor Eaters in de North Sea Cup. Met nog vier wedstrijden in totaal voor de boeg, is een finaleplaats in die cupfinale binnen handbereik. Eindhoven speelt ook zaterdag weer, het team van Tommie Hartogs reist dan af naar Leuven.

Herentals - Hijs Den Haag

Den Haag hoefde niet veel energie te verspillen in Herentals en liep al in de eerste periode uit naar een comfortabele 5-0 voorsprong. Alan van Bentem, TJ Caig en Marco Postma hadden ieder twee goals in de uiteindelijke 2-11 overwinning.

James Easter opende het bal na drie minuten spelen, gevolgd door een dubbelslag van Marco Postma. Toen ook Jan-Jaap Natte en TJ Caig nog een duit in het zakje deden, was de wedstrijd grotendeels beslist. Bij Herentals maakte Tomas Pek na de eerste periode plaats voor Mike Jansen, die de overige zes tegengoals tegen kreeg. Fabian Schotel keepte het tweede deel van de wedstrijd bij Den Haag.

John Gordon Stace van Bentem, TJ Caig en Alan van Bentem droegen allemaal bij aan de verdere uitbouw van de score, alvorens Herentals via een powerplaygoal van Jens Engelen iets terugdeed in een wedstrijd die met slechts tien strafminuten tot de rustigste van het seizoen behoort. Matt Korthuis wist in de slotminuut van de tweede periode ook nog een powerplaygoal binnen te schieten.

Het slotstuk werd gevormd door goals van Alan van Bentem en Wouter Willekens. Voor laatstgenoemde was het zijn eerste goal van het seizoen. Den Haag heeft woensdag de belangrijke bekerfinale in Tilburg op het programma staan en vervolgt vervolgens de NSC op vrijdag tegen Amsterdam. De ploeg van speler-coach Alexander Selivanov kan daar kwalificatie voor de finale van de NSC veiligstellen.