Hyc morgan vincent skate 1213

19 januari 201300:38

Door Joep Meijsen

Koplopers morsen punten

Den Haag verloor in eigen huis in overtime van Geleen Eaters. Toch liepen de Hagenaren een punt uit op Tilburg Trappers, dat in het eigen Stappegoor met 5-8 onderuit ging tegen Herentals.

Den Haag zal het niet verwacht hebben na een nederlaag, maar is zowaar alleen koploper in de eredivisie. De ploeg van Alexander Selivanov koesterde tegen Geleen het grootste deel van de wedstrijd een voorsprong, maar zag de Limburgers in de derde periode twee keer langszij komen om vervolgens via een treffer van Mitch Bruijsten in overtime ook nog het bonuspunt binnen te slepen.

Diezelfde Bruijsten zette Eaters voor zevenhonderd toeschouwers in De Uithof al vroeg op voorsprong, maar voor het einde van de periode had Den Haag via goals van Brandon Campos, Eddie Delgrosso en Jamie Visser al een comfortabele voorsprong te pakken. Hoewel Jeffrey van Iersel vroeg in de tweede periode Eaters terugbracht tot op één goal, was het Nico Sachetti die de marge iets meer dan een minuut later weer herstelde.

Die stand bleef op het scorebord staan tot de openingsfase van de slotperiode, waarin Eaters via David Burgess en Lars van Sloun weer langszij kwam. Nadat Raphael Joly zijn team nog één keer op voorsprong had gebracht, zorgde Tomo Hafner ervoor dat overtime noodzakelijk werd. In die extra tijd was het dus Mitch Bruijsten die de trekker overhaalde.

Het ene puntje van Den Haag bleek uiteindelijk toch goed genoeg om uit te lopen op mede-koploper Tilburg, dat in eigen huis verloor van Herentals. Na twintig minuten leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Trappers, dat via Diederick Hagemeijer en Josh Prudden op een 2-1 voorsprong stond, nadat Bryan Main de Belgische formatie eerst op voorsprong had gebracht.

De tweede periode was echter volledig voor Herentals, dat Vincent Morgan twee keer zag scoren, terwijl ook Tyler Melancon en Mitch Morgan Ian Meierdres wisten te verschalken. Tilburg stelde daar alleen een powerplay-goal van Diederick Hagemeijer tegenover, waardoor het ineens 3-5 was in het voordeel van de regerende Belgische kampioen en aanstaande bekerfinalist.

In de slotperiode sloeg Trappers weliswaar nog toe via Josh Prudden en Timothy Coffman, maar daar stonden goals van Matt Crowell (2) en een empty netter van Vincent Morgan tegenover.