Gs vs trappers 271012

28 oktober 201200:50

Door Joep Meijsen

Koplopers pakken winst op zaterdag

De drie bovenste ploegen van de ranglijst kwamen zaterdagavond in actie en behaalde de volle drie punten. Tilburg won ruim in Amsterdam, Den Haag wist Eindhoven te verschalken en Friesland Flyers verschalkte in eigen huis Herentals. Daarmee komt er steeds meer duiding op de ranglijst.

Er komt steeds duidelijker een splitsing in de eredivisie. Tilburg, Den Haag en Heerenveen vormen de top drie, Eindhoven en Geleen strijden om de plekken daaronder en Herentals en Amsterdam blijven achter. De hoge score van Heerenveen alsmede de lage posities van Geleen en Herentals zijn daarbij de grote verrassingen.

De top drie kwam in actie en behaalde de volle buit. Tilburg had zaterdagavond weinig moeite met Amsterdam. Bill Horton maakte zijn debuut voor de hoofdstedelijke formatie, maar het is nog wachten tot de papieren van doelman Tim Knudsen in orde zijn. Dat betekende opnieuw een start voor Jacob van Duin. Die hield de schade beperkt tot zeven tegengoals, wat gezien de resultaten van Tilburg sinds de komst van Dale Weise zeker niet tegeFriesland Flyers hield de aansluiting met de top van de ranglijst met een 4-2 overwinning in eigen huis op Herentals. Jerry Pollastrone opende de score halverwege de wedstrijd en vlak voor het tweede fluitsignaal was het de jonge Valentijn Bouten die de score op de powerplay verdubbelde.

Het duurde echter tot een empty net-goal van Tony Demelinne voor de ontmoeting in een met bijna twaalfhonderd toeschouwers gevuld Thialf was beslist. Tyler Melancon zorgde twaalf minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer. Vier minuten later herstelde Andrew Krelove de marge, maar vier minuten voor tijd was het Matt Crowell die op de powerplay toesloeg. Herentals gooide nog alles in de strijd op jacht naar de gelijkmaker, maar moest uiteindelijk de treffer van Demelinne incasseren.

Voor Flyers betekent de zege de voortzetting van de goede seizoenstart. Herentals mag zondag in eigen huis tegen Amsterdam proberen de aansluiting met de middenmoot van de ranglijst te bewerkstelligen. De competitie duurt nog heel lang, maar de verschillen zijn vooralsnog duidelijk.