Kemphanen korhonen save 1213

16 november 201209:33

Door Joep Meijsen

Korhonen weer weg bij Kemphanen

Matti Korhonen vertrekt aan het einde van de maand bij Eindhoven Kemphanen. De 28-jarige Fin legt dan ook zijn functie als goaliecoach bij het CTO neer.

Dat maakt Kemphanen bekend. Korhonen keepte tot nu toe pas Ă©Ă©n wedstrijd in het team van Eindhoven Kemphanen en zegt teleurgesteld te zijn over de hoeveelheid ijstijd. ‘Het is erg jammer dat het voor hem niet is gelopen zoals hij had gehoopt. Als goalietrainer waren we erg tevreden over hem en heeft hij goed werk verricht’, zegt Nico van Galen Last van Kemphanen.

Bij de Eindhovense eredivisionist speelden Deniz Mollen en Edward Noortman tot nu toe dit seizoen de meeste wedstrijden. Volgens Korhonen heeft het duo ook voldoende progressie gemaakt om als voorwaardige goalies te kunnen fungeren in de eredivisie. De Finse doelman keert terug naar zijn oude team en zal daar ook zijn eigen goalieschool weer opnieuw van start laten gaan.

In Eindhovens Dagblad toont de doelman zich echter zeer kritisch over de ontwikkeling van de goalies bij zowel Kemphanen als het CTO. 'Ik werk alleen met jongens die het hoogste nastreven. e goalies in Eindhoven zeggen dat ze de NHL willen halen, maar met hun arbeidsethos gaat het niet gebeuren. Het ontbreekt deze jongens aan de juiste instelling. Ik heb ongelofelijk veel geprobeerd om dat te veranderen, maar het werkte niet.'

Hij haalt daarbij specifiek uit naar Deniz Mollen. 'Een talent, maar hij leeft niet voor zijn sport. Ik zag Deniz geen enkele keer keihard trainen, om eens iets te noemen. Ik begeleid in Finland een joch van twaalf jaar. Hij is nu al even snel als Deniz en hij traint vier à zes uur per dag, zes dagen in de week. Dat joch heeft maandelijks vier vrije dagen, dan kijkt hij instructievideo’s. Die beleving van de sport mis ik in Eindhoven.'