27 november 200400:00

Krappe zege Emperors

Nijmegen Emperors handhaafde de ongeslagen status in eigen huis met een krappe 4-3 zege op het Belgische Deurne. Nick de Jong scoorde halverwege de derde periode de treffer die uiteindelijk de winnende bleek te zijn.

Nijmegen leek in de eerste periode over de Belgische tegenstander heen te walsen. De keizerlijke formatie van coach Alexander Jacobs stapelde kans op kans en had de wedstrijd al in deze periode ruimschoots moeten beslissen. De productiviteit bleef echter beperkt tot treffers van Bob Teunissen en Huub Verdonschot.

In de tweede doorgang breidde Nijmegen via een treffer van Ryan Love de voorsprong nog verder uit, maar Deurne knokte in het restant van de wedstrijd goed terug. Een powerplaygoal van Ivo Novotny bracht de ploeg voor het eerst op het scorebord, terwijl vroeg in de derde periode ook Kenny de Ceulaer tot scoren kwam, waardoor het ineens weer spannend werd in een verder weinig boeiende ontmoeting.

Een afstandschot van Nick de Jong gaf Nijmegen halverwege de slotperiode voldoende lucht om de wedstrijd winnend af te sluiten. De treffer van de Belgische international Jan Jurceka drie seconden voor tijd is van meer belang voor de statistici dan voor de wedstrijd.

Nijmegen zet de Coupe der Lage Landen voort met een wedstrijd tegen Den Haag op zaterdagavond. Voor Deurne is de volgende wedstrijd ook zaterdagavond als de regionale rivaal Heist op bezoek komt.

Delen