NHL DEL krefeld logo

6 december 200600:00

Krefeld geeft zege cadeau

Krefeld is er niet in geslaagd de halve finale van de Duitse bekercompetitie te bereiken. In eigen huis verloor Krefeld met 6-8 van Adler Mannheim. Krefeld gaf op Sinterklaasavond een 5-1 voorsprong weg. Naast Mannheim bereikten ook Köln, Bremerhaven en Berlijn de halve finale.

De fans in Krefeld zullen deze wedstrijd niet gauw vergeten. De thuisploeg speelde sterk in de eerste periode en kwam al snel op 2-0 door goals van captain Ted Drury en Rainer Köttstorfer. Halverwege de eerste periode hielp scheidsrechter Daubert Krefeld nog verder in het zadel. Na een opstootje tussen beide teams werd Mannheim veel zwaarder bestraft waardoor Krefeld minutenlang met twee spelers meer op het ijs mocht staan. Richard Pavlikovsky en Herberts Vasiljevs scoorden beiden tijdens deze powerplay.

Overigens greep Mannheim-coach Greg Poss al in na de derde treffer. Goalie Ilpo Kauhanen mocht plaats nemen in de spelersbank en Danny aus den Birken mocht het karwei afmaken.

In de tweede periode ging het mis met Krefeld. Onder toeziend oog van slechts 1600 toeschouwers wist Mannheim de stand gelijk te trekken. Martin Ancicka scoorde na dertien seconden al de 4-1 maar Herberts Vasiljevs maakte meteen de 5-1 en herstelde hiermee de ‘veilige' marge van vier goals. Goals van Corbet, Martinec, Methot en Jaspers lieten de ruime voorsprong echter als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het leed had nog veel groter kunnen zijn voor Krefeld, maar dankzij enkele knappe reddingen van goalie Patrick Koslow zochten beide teams de kleedkamer op met een 5-5 tussenstand.

Krefeld leek zich te herstellen van de desastreuze tweede periode. De Slowaak Ivo Jan bracht in de 42e minuut Krefeld met een hard slapshot weer aan de leiding maar dit bleek de laatste stuiptrekking van zijn ploeg. Halverwege de derde periode schoot René Corbet de gelijkmaker langs Patrick Koslow.

Om het drama voor Krefeld compleet te maken, viel de game winning goal van Mannheim pas in de slotminuut. Verdediger Francois Bouchard dompelde Krefeld in rouw met een onhoudbaar afstandschot. Het slotakkoord was voor Jeff Shantz die met een empty-netter de eindstand op 6-8 bepaalde.

Bremerhaven - Frankfurt 2-1

Bremerhaven blijft voor verrassingen zorgen in de bekercompetitie. In de vorige ronde versloeg de koploper van de 2.Bundesliga Düsseldorf met grote cijfers. Dit keer bleek de ploeg van de Russische trainer Igor Pavlov te sterk voor Frankfurt Lions. Marvin Tepper en Scott Cameron zetten hun ploeg op een 2-0 voorsprong, beide goals vielen tijdens een 5 tegen 3 powerplay.

Frankfurt zorgde nog voor een spannend slot in het Eisstadion am Wilhelm Kaisen Platz. Chris Taylor scoorde de aansluitingstreffer drie minuten voor tijd, maar het daaropvolgende slotoffensief van Frankfurt leverde niet de gelijkmaker op. De Canadese goalie Alfie Michaud wist zijn net verder schoon te houden en werd daarvoor na de wedstrijd uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd.

Iserlohn - Köln 2-3

Köln boekte een zwaarbevochten zege in het Sauerland. De ploeg van Doug Mason greep na twee minuten al de voorsprong dankzij Philip Gogulla. De Zweedse aanvaller Daniel Rudslätt verdubbelde deze voorsprong halverwege de tweede periode. Iserlohn kwam vlak voor het einde van de tweede periode terug in de wedstrijd. Met nog zestien seconden op de klok scoorde Richard Rochefort de aansluitingstreffer.

Vier minuten voor tijd besliste Henry Martens de wedstrijd voor de bezoekers. De pas 19-jarige aanvaller scoorde hiermee zijn allereerste doelpunt voor de Haie. Iserlohn wist in de laatste minuten nog te scoren via Robert Hock maar verder kwam de thuisploeg niet.

Regensburg - Berlin 1-4

Regensburg heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in hun kwartfinale tegen Berlijn. In de strijd tussen de Eisbären van Regensburg en Berlijn wonnen de hoofdstedelingen met 1-4.
Regensburg kwam wel op voorsprong in de tweede periode door een goal van de Canadees McNevin. Berlijn wist pas in de derde periode de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Patrick Flynn scoorde in de 42e minuut de gelijkmaker. André Rankel zette de bezoekers in de 49e minuut op voorsprong en brak hiermee het verzet van Regensburg. Toch liep Berlijn pas in de slotminuut uit naar de 1-4 overwinning door goals van Marcel Müller en wederom André Rankel.

De halve finales zullen gespeeld worden op 16 januari. Wanneer de loting hiervoor zal plaatsvinden, is nog niet bekend.