Final Four logo wit 2017

8 februari 201713:30

Door Joep Meijsen

Lancering Final Four in Heerenveen

Het Nederlandse ijshockey krijgt een nieuw evenement. Voor het eerst wordt door de vier beste Nederlandse ploegen uit de Beneliga in één weekeinde gespeeld om het landskampioenschap. Deelnemers en speelschema van deze Final Four zijn nu officieel.

Vorig jaar werd het Nederlandse kampioenschap nog uitgedeeld aan de Nederlandse ploeg die het verst kwam in de play-offs van de Beneliga. Zo werd Heerenveen als verliezend finalist in de finale tegen Herentals toch Nederlands kampioen. Dit jaar is gekozen voor een andere opzet, waarbij de top vier op één locatie de slag aangaat om het kampioenschap. Plaats van handeling is Heerenveen. Het speelweekend is dat van 25 en 26 februari.

Geplaatste clubs zijn Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Heerenveen. Op zaterdag worden de twee halve finales gespeeld, op zondag de strijd om het brons en de finale om het landskampioenschap. In de halve finales spelen op zaterdag 25 februari om 17.00 uur Eindhoven en Den Haag om een plek in de eindstrijd. Vanaf 20.30 uur bepalen Heerenveen en Amsterdam wie beslag gaat leggen op de andere finaleplaats.’

Final Four logo wit 2017

‘Bij de opzet van IJshockey Nederland hebben we de ambitie uitgesproken om meer evenementen te organiseren om de sport beter op de kaart te zetten voor fans, media en sponsoren. De Final Four is zo’n evenement’, zegt bondsdirecteur Rob van Rijswijk in een toelichting. ‘We zijn erg blij met Heerenveen als gastheer voor deze eerste Final Four. Ik verwacht dat het een mooi ijshockeyfeest wordt in Thialf.’

De kaartverkoop voor het evenement begint op korte termijn via Ticketpoint.nl. Details worden later deze week bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat de Final Four een jaarlijks terugkerend evenement wordt, waarbij de locatie jaarlijks in overleg met de clubs wordt bepaald.

Volgende maand volgen de play-offs om het kampioenschap in de Beneliga. Ook daarvoor is inmiddels bekend welke teams het tegen elkaar gaan opnemen. De vier series in de kwartfinales zijn Herentals tegen Geleen, Eindhoven tegen Luik, Heerenveen tegen Zoetermeer en Den Haag tegen Amsterdam. De play-offs in de Beneliga beginnen in het weekeinde van 3, 4 en 5 maart.