AL TIL LAN 20190403 036

30 april 201922:38

Door Remco

Landshut onttroont Tilburg Trappers

Landshut is de nieuwe kampioen van de Oberliga. De Duitsers versloegen drievoudig kampioen Tilburg Trappers in de beslissende vijfde wedstrijd met 2-4.

Daarmee is het thuisvoordeel in deze finale definitief niet van toepassing geweest. In de finaleserie gingen alle overwinningen naar de uitploeg. De vijfde wedstrijd in Stappegoor was wellicht niet de beste maar wel ongelooflijk spannend. Beide ploegen waren wellicht wat nerveus want zeker in de beginfase was het slordig aan beide kanten. Tilburg moest het doen zonder Alexei Loginov, die geblesseerd af moest haken voor het laatste duel. Nick de Ruijter en Killian van Gorp waren al langer uit de roulatie.

In de veertiende minuut kwam Trappers op voorsprong met wat hulp van goalie Patrick Berger. De goalie van Landshut verkeek zich compleet op een inzet van Giovanni Vogelaar vanuit de neutrale zone. Na de pauze kwam Landshut beter uit de kleedkamer dan Tilburg. Ian Meierdres werd na bijna 29 minuten voor het eerst verslagen. Landshut veroverde de puck in het aanvalsvak en een prachtige pass van Schlinko werd verlengd tot doelpunt door Sedlar.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

AL TIL LAN 20190403 014

Tilburg kwam na zes minuten in de slotperiode voor de tweede maal op voorsprong. Max Hermens was een paar minuten daarvoor al dichtbij een treffer maar nu mocht de jonge aanvaller alsnog juichen. Hermens schoot raak vanaf de zijkant van het ijs en de puck wist op een of andere manier door de uitrusting van Berger te glippen. Daarmee leek Tilburg definitief het momentum te grijpen. Toch was het een minuut later alweer 2-2. Landshut profiteerde opnieuw van puckverlies aan Tilburgse zijde en Hofbauer wist te scoren.

Ondanks de Duitse gelijkmaker bleef Tilburg het gevaarlijkste in de derde periode. Berger moest veelvuldig aan de bak om zijn doel schoon te houden. Halverwege de periode was er ophef aan Tilburgse zijde. Brock Montgomery werd hardhandig tegen de boarding gewerkt en moest met een bloedend gebit naar de bank. Referee Naust gaf echter geen straf aan Landshut. Een paar minuten later kreeg Jordy Verkiel wel een straf en tijdens die powerplay sloeg Landshut toe. Schmidpeter werkte een rebound achter Meierdres voor de 2-3.

AL TIL LAN 20190403 027

Het slotoffensief van Tilburg mocht niet baten. Coach Bo Subr haalde nog Meierdres naar de kant voor een zesde speler. Opnieuw was het Schmidpeter die daarna scoorde in het lege net en daarmee de eindstand bepaalde op 2-4. Daarna kon het feest in het uitvak losbarsten en neemt Landshut de beker mee naar Zuid-Duitsland.

AL TIL LAN 20190403 035