Ref leermakers smile 1213

4 oktober 201814:01

Door Joep Meijsen

Leermakers weer kandidaat 'grote' WK

Linesman Joep Leermakers is aangewezen voor het wereldkampioenschap ijshockey in Slowakije. Ook Debby Hengst, Nick Verbruggen en Ramon Sterkens zijn komend jaar internationaal actief.

Leermakers, die zowel in Nederland als in Duitsland actief is, is door de internationale ijshockeyfederatie IIHF aangewezen voor het WK dat komend voorjaar wordt gehouden in Bratislava en Kosice. Dit betreft het 'grote' WK met A-landen als Canada, Finland, Rusland, de Verenigde Staten en Zweden. Het toernooi loopt van 10 tot en met 25 mei 2019. Leermakers hoort bij een groep van dertig linesmen waarvan er uiteindelijk zestien naar het wk gaan.

Scheidsrechter Ramon Sterkens heeft een aanwijzing ontvangen voor het WK Division IIA dat van 9 tot en met 15 april 2019 wordt gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Behalve gastland Servië zijn ook Australië, Belgiëm, China, Kroatië en Spanje actief op dit WK.

Linesman Nick Verbruggen wordt van 14 tot en met 20 januari actief tijdens het WK U20 ivision III in IJsland. Debby Hengst is aangewezen voor het WK Division IB in China, het kampioenschap waar ook de Nederlandse dames actief zijn. Tegenstanders daar zijn China, Kazachstan, Letland, Polen en Zuid-Korea.

Delen