Trappers limnell skate2 1112

27 oktober 201209:41

Door Joep Meijsen

Limnell vervangt McNeill bij Hanen

Eindhoven Kemphanen stuurt de Canadese verdediger Mitch McNeill naar huis. Hij wordt vervangen door Pippo Limnell, die de afgelopen jaren voor Tilburg Trappers speelde.

Dat maakt Kemphanen bekend. Volgens bestuurslid technische zaken Nico van Galen Last kwam McNeill niveau tekort voor de Nederlandse competitie. De pas 20-jarige speler maakte direct de overstap vanuit het lagere Canadese jeugdijshockey naar de Nederlandse competitie.

McNeill speelde uiteindelijk zes officiële wedstrijden voor Kemphanen, waarin hij één assist oppikte en zes strafminuten opliep. Vorige week was de jonge Canadees betrokken bij een incident met Trappers-forward Diederick Hagemeijer. Kemphanen kondigde deze week aan deze zaak te willen voorleggen aan de tuchtcommissie. McNeill liep daarbij een hersenschudding op, maar dat speelde volgens Van Galen Last geen rol bij de beslissing hem weg te sturen.

Met de Italiaanse Fin Pippo Limnell Finocchiaro krijgt Kemphanen nu een verdediger die vorig jaar bij Trappers goed was voor meer dan een punt per wedstrijd. Eerder dit jaar probeerde hij in het Verenigd Koninkrijk en Italië aan de slag te komen, maar beide missies mislukten om verschillende redenen.

De 24-jarige verdediger speelde jeugdijshockey in Finland en kwam daarna voor verschillende teams uit in Italië. Hij speelde in totaal twee seizoenen voor Tilburg Trappers. Limnell is de tweede nieuwe aanwinst voor Kemphanen deze week. Eerder werd al ex-Den Haag-forward Jan Bohac vastgelegd.

Kemphanen begon sterk aan de competitie dit seizoen, maar verloor de laatste vier wedstrijden. Daarbij werd wel twee keer de overtime gehaald. Het is nog niet duidelijk wanneer Limnell zijn debuut maakt voor de Eindhovenaren. Vanavond speelt de ploeg van speler-coach Josh Mizerek in eigen huis tegen Den Haag.