AL TIL LIN 20190303 101

15 maart 201922:52

Door Joep Meijsen

Lindau schokt Trappers in eigen stadion

De bescheiden Lindau Islanders hebben vrijdagavond voor een daverende verrassing gezorgd in de Oberliga-play-offs door met 2-3 te winnen in Tilburg. Andreas Farny scoorde in overtime het winnende doelpunt.

Lange tijd leek er weinig aan de hand in het weer zeer goedgevulde Stappegoor. Ivy van den Heuvel had Tilburg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet en halverwege de wedstrijd was het Kevin Bruijsten die de voorsprong verdubbelde. Daarmee verliep de wedstrijd redelijk volgens verwachting. Trappers domineerde aanvallend, maar Lindau toonde zich een defensief solide ploeg die zich niet van het ijs liet spelen.

Voor Lindau was het de allereerste play-offwedstrijd op Oberliga-niveau. De ploeg had zich als laatste geplaatst voor de play-offs in de Oberliga Süd en bestaat uit een verzameling spelers die uit allerhande hoeken zijn gehaald. Normaalgesproken als Tilburg met een voorsprong de derde periode ingaat, wint de ploeg wedstrijden. Dat kwam op deze vrijdagavond echter niet uit.

De Zweedse import Fredrik Widen, afkomstig uit de sterke jeugd van Farjestadt, zorgde na ruim drie kwartier spelen voor de gelijkmaker en anderhalve minuut voor tijd lag pardoes de gelijkmaker achter doelman Ian Meierdres. De pas 19-jarige David Farny, opgegroeid bij Augsburg, was de maker van deze treffer die uiteindelijk overtime noodzakelijk maakte.

In de extra tijd was het de oudere broer van David, de veel ervarenere Andreas Farny, die het winnende doelpunt scoorde en daarmee voor de belangrijkste verrassing zorgde op de eerste speeldag van de play-offs in de Oberliga. Zondag staan beide teams weer tegenover elkaar. Dan in het Bodenmeer. (Lees hier acht feiten over Lindau Islanders)

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Elders n de Oberliga

EC Peiting, de kampioen van de Oberliga Süd won in eigen huis met 4-1 van Duisburg. Anton Saal had een goal en een assist. De in Nederland geboren Diego Hofland scoorde shorthanded het enige doelpunt van Duisburg. Landshut klopte het via de pre-play-offs gekwalificeerde Rostock in eigen huis met 5-2. Ales Jirik was hier goed voor een goal en een assist.

Starbulls Rosenheim had in eigen huis overtime nodig om Essen Moskitos de baas te blijven. Drie goals in de laatste acht minuten zorgden voor een 2-2 tussenstand, waarna Chase Witala met zijn derde van de avond de ontmoeting in het voordeel van Rosenheim besliste. Hannover Scorpions leed thuis een verrassende nederlaag tegen Blue Devils Weiden. De ploeg met promotie-ambities kwam vier minuten voor tijd op gelijke hoogte, maar incasseerde via Herbert Geismeier de winnende goal met nog zeventien seconden te spelen in de wedstrijd.

Herne boekte verder een ruime overwinning in Regensburg, 1-5. Brad Snetsinger scoorde twee keer, Nils Liesegang had een goal en drie assists. Hannover Indians was de andere ploeg in de Hanzestad die zijn thuiswedstrijd verloor, 5-7 werd het in het voordeel van Selber Wölfe. Landon Gare scoorde twee keer.