Hys schotel drink 1112

6 juni 201317:30

Door Joep Meijsen

Lions kiest voor Nederlandse goalies

Dordrecht Lions maakt zijn rentree in de Eredivisie met Nederlandse goalies. Het duo Kisito Zonneveld en Kevin Riedijk komt mee vanuit de Eerste Divisie, terwijl Fabian Schotel de overstap maakt vanuit Den Haag.

Dat laat Dordrecht weten. Schotel speelde in het verleden al voor Dordrecht, maar wisselde in 2010 naar Zoetermeer om daar in de Eredivisie te spelen. De toenmalige Panthers haakten halverwege het seizoen af, waarna Schotel terugkeerde naar Dordrecht. Het volgende seizoen maakte hij opnieuw de stap naar het hoogste niveau, deze keer bij Den Haag.

Daar kreeg Schotel regelmatig speeltijd, vooral in het begin van het seizoen. Den Haag speelde echter vooral met importgoalies de afgelopen jaren. Schotel stond wel op doel voor de beslissende wedstrijden om het landskampioenschap in de serie tegen Geleen twee jaar geleden toen de eerste doelman geblesseerd afhaakte.

Dordrecht hoopt dat Schotel zich verder kan ontwikkelen met meer ijstijd tot Ă©Ă©n van de beste doelmannen in Nederland. Kisito Zonneveld deed in het verleden al eredivisie-ervaring op bij Amsterdam, terwijl Riedijk zijn debuut gaat maken op het hoogste niveau. Dordrecht betrekt ook U17-doelman Tom Barendregt bij de selectie van het Eredivisieteam.

Daarmee volgt Dordrecht een trend die de afgelopen jaren steeds duidelijker werd in de Eredivisie. Waar enkele jaren geleden nog bijna alle startende goalies imports waren, werkten vorig jaar Eindhoven, Heerenveen, Tilburg en voor een deel van het seizoen ook Amsterdam al met een volledig Nederlands goalie-duo. Ook Herentals speelde zonder importgoalie mee in de Eredivisie.