Lions riedijk close away 1314

14 augustus 201418:01

Door Joep Meijsen

Lions maakt begin met selectie

Dordrecht Lions heeft vijf spelersnamen bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. Drie spelers zijn contractverlengingen van Nederlandse spelers, de andere twee maken de overstap van de jeugd in Dordrecht naar het eerste team.

Het gaat hierbij om Dion van 't Hof, Mitchel Riedijk, Luke Zwartbol (contractverlengingen), alsmede Floris Veenhuizen en Levi Boer (jeugd). Dordrecht maakte begin juli bekend voor het tweede jaar op rij te starten in de Eredivisie. Kort daarop meldde de regionale krant in Dordrecht dat John Versteeg zijn verbintenis had verlegd, maar daarna werd het stil bij Lions. De club lijkt nu klaar voor de bekendmaking van de selectie voor het komende seizoen.

Van de verlengende spelers had de 19-jarige Dion van 't Hof vorig jaar de beste statistieken met zeven goals en acht assists in 36 wedstrijden. De 18-jarige verdediger Luke Zwartbol had een goal en vier assists in 34 wedstrijden, terwijl de 24-jarige Mitchell Riedijk drie assists in 36 wedstrijden op zijn naam bracht.

Dordrecht maakte vorig jaar zijn rentree in de Eredivisie. Tijdens het seizoen deed de club tot het laatst mee om een plek in de play-offs, waarbij Herentals Lions nipt versloeg door beslag te leggen op de vierde plaats van de ranglijst. Daarna koos Dordrecht ervoor om het toernooi om de Larry van Wierencup niet te spelen om zo de kans op een tweede seizoen in de Eredivisie zo groot mogelijk te maken.