Lions koudys close away 1314

25 januari 201423:01

Lions wint bij Kemphanen

Dordrecht Lions boekte een 2-5 zege op bezoek bij Eindhoven Kemphanen. Dan Koudys had twee goals en een assist voor Dordrecht.

Afgelopen woensdag verloor Dordrecht nog thuis van Heerenveen met 3-4. Dordrecht moest het tegen de Friezen nog doen zonder de geblesseerde John Versteeg en Dan Koudys. Ook goalie Kisito Zonneveld miste het duel tegen Heerenveen wegens ziekte.

In Eindhoven keerde dit belangrijke trio weer terug op het ijs. Dan Koudys opende de score na bijna achttien minuten spelen. Slechts dertig seconden later lag de gelijkmaker al in het andere net. Danny Stempher scoorde op aangeven van Rico Jonkers. Stempher beleefde persoonlijk een bijzondere week met zijn eerste uitverkiezing voor het Nederlands team.

In de tweede periode nam Dordrecht afstand van de thuisploeg. Na 27 minuten nam Lions een nieuwe voorsprong door toe te slaan op de allereerste powerplay van de avond. Erik Vos verschalkte goalie Deniz Mollen na een assist van Clinton Pettapiece. Een minuut later vergrootte John Versteeg de voorsprong naar 1-3.

De overwinning voor Dordrecht kwam niet meer in gevaar in de derde periode. Halverwege de periode besliste de ploeg van Alexander Jacobs de wedstrijd. Pettapiece en Koudys tilden de score naar 1-5. Het slotakkoord was voor Nick Verschuren. Anderhalve minuut voor tijd bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Dankzij de zege pakt Dordrecht weer de vierde plek over van Herentals. Beide ploegen hebben nu 26 punten maar Lions heeft een wedstrijd minder gespeeld. Eindhoven blijft op de laatste plaats met 8 punten. Morgen gaat Eindhoven op bezoek in Tilburg en Dordrecht reist af naar Heerenveen.

Komende woensdag ontmoeten Eindhoven en Dordrecht elkaar opnieuw in het IJssportcentrum.