Lions koudys close away 1314

19 november 201323:03

Door Joep Meijsen

Lions zorgt voor stunt in Den Haag

Dordrecht zorgde dinsdagavond voor een daverende verrassing door met 3-4 te winnen in Den Haag. John Versteeg had twee treffers voor de Dordtenaren, terwijl Erik Vos de winnende goal voor zijn rekening nam.

Coach Alexander Jacobs van Dordrecht concludeerde enkele weken geleden al dat zijn ploeg steeds meer ging wennen aan het hogere tempo en niveau van de eredivisie. Daarbij keek de Nijmeegse oefenmeester voorzichtig al naar boven in de richting van de plekken in de play-offs. De overwinning op Den Haag op een dinsdagavond in november zal die gevoelens alleen maar versterken.

Dordrecht won de wedstrijd in de eerste helft van de ontmoeting. Via John Versteeg en Dan Koudijs nam de ploeg in de eerste periode al een 0-2 voorsprong, om vervolgens in de tweede periode uit te lopen naar een 1-4 voorsprong via nogmaals Versteeg en de treffer van Erik Vos. Tussendoor zorgde Alan van Bentem nog voor het eerste succes uit Haags perspectief.

De Haagse machine kwam pas in de loop van de tweede periode enigszins op stoom, maar verder dan twee treffers van Raphael Joly kwam het team van Dave Hyrsky niet. Door de overwinning klimt Dordrecht naar de vierde plaats op de ranglijst, met één punt minder dan Heerenveen en één punt meer dan Herentals.

Veel tijd om te genieten van de overwinning krijgen de spelers van Lions niet. Woensdagavond staat er alweer een thuiswedstrijd tegen Heerenveen op het programma. Den Haag, dat nog wel de tweede plaats op de ranglijst in handen houdt, komt vrijdag weer in actie. Dan komt Eindhoven op bezoek in De Uithof.