Wk2014 Kleedkamer

9 april 201410:21

Door Remco

Live: Dag 3 WK Ventspils

Na de rustdag in het Letse Ventspils, gaat de Nederlandse ploeg verder in de jacht op een medaille. Noord-Korea is om 15.30 uur de volgende tegenstander van Oranje.

Oranje is nog ongeslagen in Letland. De ploeg van bondscoach Joep Franke verloor wel een punt door pas in overtime te winnen van Kazachstan. Na twee speeldagen lijkt Kazachstan de zwakste in de poule. Franke: ‘Elk toernooi heb je zo’n wedstrijd. Laten we hopen dat dit onze enige was. Het kaTegenstander Noord-Korea heeft in Ventspils drie punten vergaard. De ploeg won met 3-0 van Kazachstan maar ging met 8-4 onderuit tegen promovendus Hongarije. Vorig jaar in Straatsburg won Nederland na penalty shots van Noord-Korea. Die ontmoeting was het laatste duel en Oranje was vooraf al verzekerd van de zilveren medaille. Na 60 minuten stond het 2-2, dankzij Nederlandse goals van Jessie Tegelaar en Mieneke de Jong. Diezelfde de Jong schoot later het winnende penalty shot binnen.

Oranje had op de rustdag weinig te doen. Naast de training viel er in het Letse kustplaatsje weinig te beleven. De dames zullen blij zijn dat er vandaag weer gespeeld kan worden.

Het programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

12.00 Hongarije - China

15.30 Nederland – Noord-Korea

19.00 Letland – Kazachstan

Gastland Letland gaat aan kop met zes punten. Nederland volgt met vijf punten op de tweede plek. Hongarije en Noord-Korea delen de derde plaats met drie punten. Kazachstan is vijfde met een punt en China staat nog puntloos onderaan.

IJshockey.com is aanwezig in Ventspils en zal via het ijshockeyforum een verslag doen van de wedstrijden van Nederland en korte updates van de andere wedstrijden.

Klik hier voor het liveverslag op het IJshockeyforum.

De foto's bij dit artikel zijn van Marco Spelten, klik hier voor meer foto's.