WK2014 Ned Cirkel

10 april 201410:45

Door Remco

Live: Dag 4 WK Ventspils

Het WK voor de Oranjedames nadert de ontknoping. Vanmiddag om 12.00 uur is Hongarije de volgende hindernis voor Nederland.

Nederland ligt nog op koers voor goud na de zege op Noord-Korea. Nederland speelde niet goed, maar het was noVandaag kan tegen Hongarije een medaille zeker worden gesteld. Hongarije speelt een wisselvallig toernooi. De ploeg verloor van Letland en China, maar won ook met 8-4 van Noord-Korea. Een groot deel van de selectie van Hongarije kwam twee weken geleden nog in actie tijdens het U18 WK op het hoogste niveau in het eigen Boedapest. De ploeg degradeerde ondanks het thuisvoordeel. Tifiani Horvath is de meest trefzeker Hongaarse met drie goals en twee assists. Horvath is pas 17 jaar. Sowieso heeft Hongarije ook een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 19.

Het programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

12.00 Nederland - Hongarije

15.30 China - Kazachstan

19.00 Noord-Korea - Letland

Letland gaat aan kop met negen punten. Nederland volgt met één punt achterstand. Daarna volgen Hongarije, China en Noord-Korea. De drie ploegen hebben allemaal drie punten. Kazachstan staat laatste met één punt.

Klik hier voor het liveverslag op het IJshockeyforum.

De foto's bij dit artikel zijn van Marco Spelten, klik hier voor meer foto's.