Eaters glanerbrook inside warmingup 1112

24 september 201718:22

Door Joep Meijsen

Liveblog: Finale Ron Bertelingschaal 2017 Eaters vs Flyers

De finale om de Ron Bertelingschaal is gespeeld. Geleen heeft de wedstrijd na overtime gewonnen.

Geleen wint de Ron Bertelingschaal

Na penaltyshots. Van harte gefeliciteerd.

penaltyshots

De overtime brengt geen beslissing. Penaltyshots dus.

21.45 uur

Laatste minuut overtime.

21.39 uur

Nu een straf tegen Flyers. En een dubbele ook nog. Eaters straks als over 56 seconden de bestrafte man het ijs op komt met de goede kans.

21.37 uur

Flyers krijgt weer een powerplay. We spelen overtime. Dus de pp is vier tegen drie.

doelpunt flyers 3-3

Nog veertig seconden. Nog een time-out. De laatste kans voor Flyers. Het is gelijk. 3-3. Turcotte. We gaan naar overtime.

21.27 uur

Furieus slotoffensief van Flyers, maar Delil twee keer sterk. Nu time-out. Nog 1.04.

21.26 uur

Laatste twee minuten van de periode. Eaters overleeft de powerplay.

21.23 uur

Hard schot vanuit het neutrale vak van Gyesbreghs. Straf tegen Eaters. Willems krijgt twee minuten, uitgelezen kans voor Flyers met nog 3,5 minuut op de klok.

21.21 uur

Beide teams zijn weer compleet. Nog ruim vijf minuten te spelen in de reguliere speeltijd. Flyers probeert de aanval te zoeken, maar Eaters is gevaarlijk in de tegenstoot. Hard schot voorlangs het doel van Idzenga. Daarna een kans voor Janssen voor het doel, maar Delil brengt redding. Stand nog 3-2.

21.17 uur

We naderen de slotfase van het duel. Nog acht minuten in de regulier speeltijd en een opstootje in de hoek. Beide ploegen een straf, dus we gaan verder in vier tegen vier.

21.11 uur

Korte powerplay voor Flyers wordt onderbroken door een straf tegen Den Edel. Daarmee dus voorlopig vier tegen vier. Eaters met het meeste puckbezit en een aardig schot dat echter niet op doel is. Nog tien minuten.

21.10 uur

Schot vanuit de tweede lijn van Eaters gestopt. Turcotte aan de andere kant met een kans, maar zijn schot gaat over. Nog twaalf minuten.

21.07 uur

Bezak met een goede pass voorlangs, maar puck wordt voor het doel gemist. Nog een minuut of dertien te gaan in de reguliere speeltijd. Flyers zoekt de aanval.

DOELPUNT EATERS 3-2

Geleen komt weer op voorsprong. Inzet vanaf de zijkant belandt in het net achter Sjoerd Idzenga en de Limburgers staan weer op voorsprong. Doelpunt van Kai Willems.

21.00 uur

We begonnen met een lange powerplay vanwege de straf tegen Postma in de slotseconde van de tweede periode. Eaters krijgt kansjes, maar Flyers blijft overeind. Inmiddels is het team van Mike Nason weer compleet.

20.58 uur

De derde periode is begonnen hier in Glanerbrook. Wie wint de Ron Bertelingschaal? Wordt het in deze periode beslist of krijgen we overtime?

Pauze

Einde van de tweede periode. Marco Postma naar de strafbank wegens roughing en alle spelers naar de kleedkamer voor een bakje thee. De stand na veertig minuten ijshockey in Glanerbrook is 2-2.

20.58 uur

De derde periode gaat beginnen. Krijgen we een beslissing in deze periode of is er straks extra tijd nodig. We gaan het meebeleven in het komende half uur.

20.39 uur

Idzenga met een geweldige save op Pellegrims. Mocht alleen doorschaatsen na een scherpe pass van achteruit, maar Idzenga dus met wat ze in het Duits een glanzparade noemen.

20.37 uur

Marco Postma opnieuw naar de strafbank. Heutmekers krijgt de beste kans van de powerplay, maar krijgt de puck niet goed onder controel. Daarna nog een aardige aanval van Eaters met drie aanvallers tegen een verdediger, maar de inzet gaat naast. Flyers weer compleet.

20.35 uur

Kans van dichtbij voor Eaters, maar Idzenga weet de inzet te blokken. Eaters daarna nog met een kansje, maar ook daar geen succes. Het blijft 2-2 in Glanerbrook.

doelpunt flyers 2-2

Eaters komt de penaltykill goed door, maar zodra de ploeg weer compleet is, schiet Flyers vanaf de zijkant alsnog raak na een goede combinatie. Pippo Limnell maakt hem.

20.28 uur

Had ik al gezegd dat het een leuke wedstrijd is om naar te kijken? Glanerbrook ook behoorlijk gevuld voor het duel waarin Flyers op jacht gaat naar de gelijkmaker. Eaters is echter ook regelmatig gevaarlijk. Een powerplay biedt Flyers wellicht kansen. Mitch Koumans op de strafbank wegens een crosscheck. Het eerste flyersschot gaat over.

DOELPUNT FLYERS 2-1

Even een wat mindere fase van de wedstrijd. Flyers probeert de aanval te zoeken en Eaters zoekt bevrijding met twee icings. Darna een aardig kansje voor Eaters nog en aan de andere kant komt Adam Bezak alleen voor het doel te staan en scoort de 2-1. Hij tilt de puck in het net zonder assistentie. Het wordt spannend hier in Glanerbrook.

20.17 uur

Aardige kans voor Van Sloun, gevolgd door een harde hit van Smit op Limnell. Diezelfde Limnell daarna aan de andere kant met een schuiver die naast gaat. Leuke start van de tweede periode van een sowieso heel aardig duel. Teams gaan vooral fysiek voluit.

20.15 uur

Mooie schaatsactie van Gyesbreghs, gevolgd door een schot dat door Idzenga wordt gestopt. Schot vanuit de tweede lijn van Drobny. Daarna wordt Limnell vrijgespeeld, schaatst om een verdediger van Eaters heen, maar zijn inzet smoort.

20.14 uur

Flyers verder niet meer gevaarlijk in de powerplay en Eaters is weer compleet. Glovesave van Delil na het schot vanaf de zijkant.

20.11 uur

Flyers met een vroege powerplay na een straf tegen Luca Heutmekers. Enorme kans van dichtbij voor Demelinne, gevolgd door nog een kans voor de nummer 21 van Flyers. Maar stand nog steeds 2-0 in het voordeel van Eaters.

20.08 uur

De tweede periode is begonnen.

Pauze

De eerste periode zit erop. Geleen staat met 2-0 voor via goals van Krzak en Gyesbreghs in de slotfase van de periode. Tot straks.

Doelpunt Geleen 2-0

Eaters drukt op de powerplay en maakt de tweede goal van het seizoen, Munichman met de assist en Vadim Gyesbreghs met zijn eerste van het seizoen voor Eaters. Het is 2-0 voor de thuisploeg.

19.50 uur

Schot van Bezak wordt gestopt door Delil. Daarna weer gedoe op het ijs. En Marco Postma mag naar de strafbank. Nieuwe powerplay voor Eaters.

DOELPUNT Geleen 1-0

Op 17.30 minuten komt Eaters op voorsprong na een schuiver vanaf de blauwe lijn. De treffer komt op naam van Slawomir Krzak met assists van Pellegrims en Gyesbreghs. Het eerste doelpunt van het nieuwe ijshockeyseizoen is een feit.

19.46 uur

Schot van Limnell gaat over het doel van Rowan Delil. Beide teams weer compleet. Nog ruim 2,5 minuut in de openingsperiode.

19.43 uur

Smit mag naar de strafbank voor Geleen. Hoekstra voor Heerenveen. Allebei roughting. Aardige schotspoging van Van Sloun, maar Idzenga sluit de benen op tijd.

19.40 uur

Het is duidelijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Beetje rommelig nog, hier en daar fouten. Maar het tempo ligt behoorlijk hoog en er wordt met enthousiasme gecheckt door beide teams. Drobny met een aardige pass, maar de kans voor het doel wordt niet geconverteerd. Inmiddels vijftien minuten gespeeld in de eerste periode, stand nog altijd 0-0. Eaters in deze fase de beter ploeg. Opstootje voor het doel van Idzenga. Geen straffen.

19.37 uur

Beide teams weer met vijf spelers. Even wat rust in de wedstrijd. Misschien tijd voor een eerste doelpuntje. Schotpoging van Postma gaat over. Idenga redt aan de andere kant na een schot uit de zone.

19.32. uur

We zijn halverwege de eerste periode en er zijn al volop straffen en powerplays geweest. Scheidsrechter Sterkens praat met de beide banken. Geen extra straffen tot woede van het Geleense publiek. Blijft een heerlijke hal qua geluid hier in Geleen.

19.30 uur

Eaters drukt richting het doel van Sjoerd Idzenga, die opnieuw moet ingrijpen. Flyers krijgt daarna zijn vierde man terug op het ijs. Schot en weer een straf. Nu tegen Geleen.. Dus een stukje vier tegen vier en daarna weer powerplay voor Flyers. Glenn Bakx krijgt interferene tegen. En prompt is er een interferencecall tegen Flyers. Ik heb het maar druk in deze liveblog.

19.26 uur

Sterke powerplay van Eaters. Paar aardige kansjes en daarna een straf tegen Marco Postma. Die mag twee minuten brommen. Bijna ene minuut vijf tegen drie.

19.25 uur

Het eerste gevaar van Geleen komt via Van Sloun, maar zijn inzet wordt door Idzenga gestopt. Flyers lijkt een twee op een te krijgen, maar dat wordt niet goed uitgespeeld. Daarna een klein opstootje en twee man naar de penaltybank. Kort daarna wordt een speler van Flyers de spelersbank ingecheckt. Het levert uiteindelijk Limnell een straf op. Die is woedend. Maar Eaters krijgt de powerplay. Het begint goed genoeg hier in Glanerbrook.

19.20 uur

Wurm met een hard schot, maar gaat voorlangs. Het is het belangrijkste wapenfeit van Flyers tijdens de pp, al krijgt Wurm nog een schotkans. Eaters komt de twee minuten met een man minder goed door in de openingsfase van de wedstrijd. We hebben 3.36 minuten gespeeld.

19.18 uur

Flyers met het betere van het spel in de openingsfase. Ploeg van Mike Nason wint duels en krijgt de eerste powerplay mee a een tripping van Munichman. Dus de eerste pp van het seizoen is nu ook een feit. En de eerste penaltykill natuurlijk :-) . Eerste aanvalsopzet van Flyers onderbroken.

19.14 uur

Het publiek hier in Glanerbrook zingt nog even zelf het Limburgse volkslied en daarna is het zo ver. De eerste offici√ęle face-off van het nieuwe Nederlandse ijshockeyseizoen. De strijd om de Ron Bertelingschaal 2017 is begonnen. En de eerste face-off wordt gewonnen door Geleen. De wedstrijd staat onder leiding van de kersverse winnaar van de Wim Kuit-trofee, Ramon Sterkens. Flyers met de eerste gevaarlijke aanval. Den Edel met het eerste schot.

19.10 uur

Een van de ijsmeesters van Glanerbrook is overleden. Dus een mooie minuut stilte. In de hal ligt ook een condoleanceregister.

19.08 uur

En de award voor de beste official gaat naar...Ramon Sterkens. En nu het Wilhelmus..dus we gaan even staan.

19.07 uur

De Frans Henrichstrofee voor de beste Nederlandse speler van het afgelopen seizoen....van harte gefeliciteerd opnieuw...Marco Postma.

19.05 uur

De award voor het grootste talent van het jaar is genoemd naar de helaas te vroeg overleden Ben Tijnagel. Twee winnaars voor deze awards. Niels van der Vossen en Raymond van der Schuit. Ook deze twee heren van harte gefeliciteerd.

19.04 uur

De volgende award voor de beste doelman van het afgelopen seizoen...gewonnen door Sjoerd Idzenga. Derde keer raak voor Flyers dus.

19.03 uur

De volgende award is die voor de beste verdeger, genoemd naar Wil van Dommelen. Ook die Award gaat naar Heerenveen. De winnaar is.....Pippo Limnell.

19.00 uur

We gaan beginnen met de awards, uitgereikt door Jan Hopstaken, vice-voorzitter van IJshockey Nederland. Allereerst de Jack de Heer Award. Die is niet ingewikkeld, want die gaat naar de topscorer van het afgelopen seizoen en dat is Marco Postma. Marco gefeliciteerd!

18.55 uur

De doelen staan om hun plaats, het licht flikkert achter de opblaastunnel van Eaters. Het licht is gedimd. Dat betekent dat het begin van het spektakel nadert.

18.50 uur

Welke awards we gaan uitreiken zodadelijk? Het gaat daarbij om de Jack de Heer-trofee voor de topscorer van de Eredivisie, de Wil van Dommelen-trofee voor de beste verdediger, de Göbel-De Bruyn-trofee voor de beste doelverdediger, de Bennie Tijnagel-trofee voor het talent, de Frans Henrichs-bokaal voor de meest waardevolle Nederlandse speler van het seizoen en de Wim Kuit-trofee voor de meest waardevolle ijshockeyscheidsrechter. De Awards gelden voor spelers in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie.

18.45 uur

Inmiddels wordt het ijs hier in Geleen gedweild. De speaker leest de opstellingen van de beide teams voor. De wedstrijdsheet is hier te vinden. Kan ook nooit kwaad om die in de gaten te houden.

18.30 uur

Beide teams zijn op het ijs voor de warming up. Bij Flyers grotendeels dezelfde ploeg als vorig jaar. Eaters heeft een sterk gewijzigde formatie. Eaters is de verdedigende kampioen. Lees hier een preview van de finale. >>>