Beneliga logo 2015 poule B

7 februari 201622:05

Door Joep Meijsen

Luik en Tilburg doen goede zaken

In Poule B van de BeNeLiga deden Luik en Tilburg goede zaken met zeges op respectievelijk Eindhoven en Leuven. Herentals denderde over Turnhout heen. In de Oberliga verstevigde Trappers zijn tweede plaats op de ranglijst met een overwinning in Leipzig.

De reguliere competitie in de BeNeLiga nadert de ontknoping. Met nog enkele wedstrijden te spelen deed Luik goede zaken met een 5-0 overwinning in eigen huis tegen Eindhoven. Alexandre Bremer had twee doelpunten, terwijl ook Jordan Gilet, Slawomir Krzak en Tomasz Cieslicki trefzeker waren. Na de gestaakte wedstrijd van een dag eerder, kon de wedstrijd van zondag wel worden afgespeeld. Jean Cornelis had de shutout namens het team van Paul Vincent.

Door de zege neemt Luik iets afstand van Nijmegen en Eindhoven in de strijd om de play-offplaatsen in Poule B. Dat geldt ook voor Tilburg dat in eigen huis in de tweede periode twee keer terugkwam vanuit achterstand om vervolgens via Jonne de Bonth in de slotperiode de punten te pakken, 6-5. Onur Mete had twee goals voor Trappers, net als De Bonth. Don Nichols en Jim Gudden wren de andere succesvolle schutters. Voor Leuven had Wehebe Darge twee goals, Maxime Pellegrims, Pieter-Jan Wouters en Boris Kolyasnikov wisten doelman Ruud Leeuwesteijn ook nog te passeren.

Herentals lijkt de smaak van stevige overwinningen te pakken te hebben. Zondag werd traditioneel rivaal Turnhout met 17-1 geklopt. Mitch Morgan en Bryan Kolodziejczyk scoorden ieder drie keer en Vincent Morgan deed het zelfs nog iets beter met vier treffers. Thomas Vekemans nam de eretreffer namens Turnhout voor zijn rekening.

Tilburg scoorde drie keer in de tweede periode in Leipzig om de volle buit binnen te slepen tijdens het carnavalsweekeinde. Ivy van den Heuvel opende de score, Danny Stempher verdubbelde de voorsprong en Maarten Brekelmans verstevigde de Tilburgse positie. Met zijn tweede van de avond zette Danny Stempher de kroon op de ontmoeting namens de Brabantse ploeg.

Nummer drie op de ranglijst Halle had penaltyshots nodig om in Hannover te winnen van de Scorpions, terwijl koploper Duisburg de topper tegen Herne met 2-5 wist te winnen. Raphael Joly, helaas niet van de partij tijdens de Olympische kwalificatie, had een goal en twee assists.