20 september 200400:00

Mager resultaat Oranje

Oranje oefende het afgelopen weekeinde met matig succes tegen twee tegenstanders uit de Regionalliga Noordrijn-Westfalen. Tegen Ratingen Ice Aliens boekte het Nederlands team een benauwde 4-5 zege, terwijl het team van Theo van Gerwen tegen Neuss bleef steken op een 3-3 gelijkspel.

Bij de Ice Aliens waren ruim vijfhonderd toeschouwers aanwezig. Die zagen hoe Ratingen via Lucknowsky in de dertiende minuut op voorsprong kwam. Mark Bultje maakte op aangeven van Josh Oort twee minuten later de gelijkmaker. In de tweede periode kwam Oranje wederom op achterstand. Sebastian Leverenz was de maker van de treffer die amper een minuut na de herstart achter Phil Groeneveld werd geschoten.

Mark Bultje had vrijdagavond het vizier echter recht staan en kogelde een minuut later opnieuw een gelijkmaker binnen. De vreugde was van korte duur, want Meschke zette de buitenaardse wezens uit Ratingen 18 seconden later weer op voorsprong. Deze achterstand werd nog erger toen WĂ€lde er een paar minuten later 4-2 van maakte. Bjorn Willemse scoorde na een solo-actie nog de 4-3.

Het was uiteindelijk Simon de Wit die Oranje de eerste zege van de huidige ijshockeyjaargang bezorgde. De forward van Amsterdam schoot vijf minuten in de derde periode de 4-4 binnen en zes minuten voor tijd maakte hij zelfs de winnende goal.

Tegen Neuss op zaterdagavond scoorde Mark Bultje twee keer en tekende Ryan van Diemen voor een treffer in het 3-3 gelijkspel tegen Neuss. Met de twee oefenwedstrijden sloot Oranje een stevige oefenperiode af met veel trainingen. Het Nederlands team bereidt zich voor op het Olympische kwalificatietoernooi in het Poolse Krynica.