Oranje WK lege hal Belfast 2017

22 april 201709:21

Door Joep Meijsen

Maidin mhaith Belfast: de selectie van Oranje

Goedemorgen vanuit Belfast. De Morning Skate-rubriek wordt een weekje geparkeerd in ruil voor dagelijkse beschouwingen, vooruitblikken en terugblikken vanaf het WK. En we pikken direct al het andere ijshockeynieuws mee. In deze eerste editie onder meer de selectie van Oranje.

Bondscoach Chris Eimers...

selecteerde een flinke groep debutanten voor dit WK in Belfast en hield enkele plekken open in de selectie voor eventuele versterkingen die beschikbaar komen. Dit is het team waar Oranje het zondag in de openingswedstrijd van het toernooi tegen Japan gaat doen. Die wedstrijd staat voor 12.30 uur lokale tijd en dus 13.30 uur Nederlandse tijd op het programma.

De selectie

Goalies: Sjoerd Idzenga, Fabian Schotel

Defense: Steve Mason, Rick van Haren, Thomas Roosendaal, Evo Suurhoff, Niels van der Vossen

Forwards:
Stace van Bentem, Kevin Bruijsten, Max Hermens, Jasper Kick, Jeffrey Melissant, Donny van Musscher, Nardo Nagtzaam, Guus van Nes, Joey Oosterveld, Raymond van der Schuit, Nick Verschuren en Ronald Wurm

Oranje heeft daarmee...

nog drie plaatsen open voor eventuele versterkingen. Daarbij wordt in ieder geval gehoopt dat Mike Dalhuisen op tijd onder zijn verdere verplichtingen in Kazachstan uit kan komen om in Belfast te arriveren.

Nederland trainde zaterdagavond...

voor het eerst op het ijs van de mooie hal in Belfast. Een échte arena zoals we die in Nederland voor ijshockey helaas niet hebben. Omdat de Britten hun training veel te lang door lieten lopen, kon Nederland pas laat beginnen. Daarna werd onder leiding van Chris Eimers en Mike Nason een uitgebreide training afgewerkt, waarbij de spelers van Groot-Brittannië een tijdje belangstellend toekeken.

Oranje WK Eimers training 2017

Nederland is in ieder geval in de hal..

overtuigend aanwezig met zelfs het logo van IJshockey Nederland en de sponsor op de boarding.

Chris Eimers in zijn vroegere rol als bondscoach
Chris Eimers in zijn vroegere rol als bondscoach — © Marco Spelten/IJshockey.com

Ondertussen in Beieren...

Pakte Tilburg Trappers een 1-0 voorsprong in de finaleserie van de Oberliga. Het wedstrijdverslag is hier te lezen >>>

In Washington...

zetten de Capitals een flinke stap naar de volgende ronde van de play-offs met een 2-1 zege op de Maple Leafs. Voor de vijfde wedstrijd op rij was er overtime nodig om tot een beslissing te komen en Justin Williams bevestigde uiteindelijk zijn reputatie als 'clutch'-speler.

De Boston Bruins...

hadden er twee overtimes voor nodig, met ook nog een controversieel afgekeurd doelpunt, maar de ploeg wist uiteindelijk uitschakeling door de Ottawa Senators te voorkomen. Sean Kuraly scoorde uiteindelijk het verlossende doelpunt.

In Montreal...

wordt gevreesd voor uitschakeling door de New York Rangers komende nacht. Inmiddels is het zoeken naar een zondebok al begonnen.

De foto's vanuit Belfast...

zijn gemaakt door Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)