Teamfoto Nederlands Vrouwenteam Schiphol 2019

24 mei 201912:56

Door Remco

Mannen naar Zagreb, U18-meiden krijgen WK in eigen huis

Het IIHF-congres heeft de locaties voor de WK's voor mannen, vrouwen en junioren bekendgemaakt. De Nederlandse mannenploeg speelt van 19 april tot en met 25 april 2020 het wereldkampioenschap in Zagreb, Kroati√ę. De Nederlandse U18-meiden spelen in Eindhoven een WK in eigen land van 17 tot en met 22 januari.

Daarmee krijgen de Nederlandse ijshockeyfans toch weer een WK in eigen land. Vanwege nieuwe inschrijvingen heeft de IIHF besloten om niet langer een kwalificatietoernooi te spelen bij de U18. Nederland komt nu in Division IIA terecht en in Eindhoven zullen Chinese Taipei, Australi√ę en Kazachstan de tegenstanders van Oranje zijn.

De Nederlandse mannenploeg degradeerden vorige maand in Tallinn. In 2020 speelt Oranje in Division IIA in Zagreb tegen gastland Kroati√ę, Australi√ę, Spanje, China en Isra√ęl.

De Nederlandse vrouwen spelen na de historische promotie in China hun toernooi in 2020 in Frankrijk. De speelstad wordt Angers of Epinal en het toernooi is van 12 april tot en met 18 april. Tegenstanders zijn gastland Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Slowakije. Zowel Angers als Epinal liggen relatief dichtbij Nederland. Angers ligt ongeveer 300 km ten zuidwesten van Parijs. Epinal ligt in het noordoosten van Franrkijk in de Vogezen.

Verre reizen voor U20 en U18

De U20-mannen van Nederland spelen komend jaar in het Zuid-Koreaanse Gangneung, bekend van de Olympische Spelen van 2018. Het toernooi vindt daar plaats van 28 januari tot en met 3 februari. De tegenstanders voor de U20 zijn: Zuid-Korea, Kroati√ę, Belgi√ę, China en Israel. De U20 speelt in Division IIB.

Tenslotte nog de U18 bij de mannen die ook in Division IIB zullen spelen. Ook die ploeg krijgt een verre reis en speelt in het Chinese Tianjin van 21 tot en met 27 maart. Tegenstanders zijn China, Spanje, Kroati√ę, Australi√ę en Bulgarije.