WK Jaca Teamfoto Nederland

20 mei 201611:33

Door Joep Meijsen

Mannenteam mag naar Belfast

Het WK voor de mannen komend seizoen wordt gespeeld in Belfast, zo is besloten tijdens het IIHF-congres. Ook voor andere nationale teams zijn de speeldata en -plaatsen bekend. Bij de vrouwen is het nog afwachten.

ionale mannenteam neemt van 23-29 april 2017 deel aan Divisie IB in Belfast. Tegenstanders daar zijn Groot-Brittannië, Estland, Litouwen, Japan en Kroatië. Dit WK is twee weken later dan het kampioenschap dat dit jaar in Jaca werd gehouden en waar Oranje promoveerde. Dit kan van invloed zijn op de beschikbaarheid van spelers. Het toernooi in Jaca begon op 9 april.

Het U20 team gaat naar Tallinn in Estland van 11 tot en met 17 december 2017. Jong Oranje speelt tijdens het WK tegen Kroatië, Estland, Litouwen, Roemenië en Slovenië. Heionale U18 team gaat van 13 tot en met 19 maart in Servië (Belgrado of Novisad) in Divisie IIB aan de slag met Servië, Spanje, IJsland, België en Australië als tegenstanders.

Bij de vrouwen is het nog even afwachten. Tegenstanders zijn Zuid-Korea, DPR Korea, Groot-Brittannië, Slovenië en Australië. Nederland heeft zich kandidaat gesteld om dit toernooi te organiseren, maar heeft in Zuid-Korea een concurrent. Laatstgenoemde wil het toernooi gebruiken in voorbereiding op de Winterspelen van 2018 die daar gehouden worden. Vermoedelijk wordt in september de knoop doorgehakt.


Het pre-Olympisch toernooi voor vrouwen, waar Nederland aan deelneemt, wordt georganiseerd door Italië. Plaats en data worden pas later bekendgemaakt. Tegenstanders van Oranje zijn Italïe, Spanje en Turkije.