Eaters vs kemphanen 180212

18 februari 201223:20

McDonald zorgt voor carnavalsstemming

Geleen Eaters vierde zaterdagavond een vroeg begin van het carnaval met een 5-2 overwinning op Eindhoven. Twee personen stonden centraal tijdens de avond, Ian McDonald met zijn vier goals en Julie Zwarthoed die in het zonnetje werd gezet.

Veel stond er niet meer op het spel voor Eaters in de ontmoeting met Kemphanen. Dankzij de dubbele overwinning van vrijdag op Amsterdam kon Eaters de eerste plaats in de poule feitelijk al niet meer ontgaan. Chris Eimers en zijn manschappen moeten nu alleen afwachten of Den Haag of Tilburg de tegenstander wordt. Tegen Tilburg zou Eaters thuisvoordeel hebben in de halve finale.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de gouden Geleense dame Julie Zwarthoed op het ijs gehuldigd. De gouden winnares van InnsbrĂĽck ontving een eigen banner die in de hal komt te hangen. Voor zo ver bekend de eerste keer date een vrouwelijke ijshockeyer in Nederland deze eer te beurt valt.

Eaters greep daarna na zeven minuten het initiatief via Ian McDonald, die met een schot de score opende. Eindhoven kwam echter via een goal van Emil Andersson op slag van rust op gelijke hoogte. Een loepzuivere hattrick van McDonald in de derde periode zorgde er echter voor dat de wedstrijd in het voordeel van Geleen kantelde.

De 26-jarige aanvaller uit Edmonton in Canada, bezig aan zijn tweede seizoen als profspeler, had daar slechts iets meer dan zes minuten voor nodig. Na 26 minuten zette hij Eaters voor de tweede keer op voorsprong, vervolgens scoorde hij in de 32e minuut twee keer in 36 seconden. In Noord-Amerika had het hele ijs bedolven gelegen onder petjes en hoeden.

Daarmee was echter ook de spanning een beetje uit de wedstrijd. Bob Teunissen schoot weliswaar nog raak vroeg in de derde periode, maar Kemphanen kon onvoldoende druk ontwikkelen om het lot van de ontmoeting nog te veranderen. Het knokpartijtje tussen Dave van Mol en Lars Engwegen zorgde nog voor enige opwinding in het met 651 toeschouwers gevulde stadion, evenals de treffer in het lege net van Lars van Sloun, die de einduitslag van 5-2 op het scorebord bracht.