Trappers Meierdres

27 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Meierdres blijft in Tilburg

Tilburg Trappers heeft overeenstemming bereikt met doelman Ian Meierdres over een contract voor één jaar. Daarnaast maakt aanvaller Robbert Marcelis de overstap terug vanuit Eindhoven naar de club waar hij was opgeleid. Eindhoven op zijn beurt heeft het contract met Eric Hoogvliets verlengd.

Dat melden de twee Brabantse eredivisionisten. Meierdres was afgelopen seizoen tot onvrede van veel fans van Trappers de tweede man achter Billy Thompson. De doelman kreeg in de competitie van coach Larry Suarez slechts speeltijd in wedstrijden tegen Utrecht. In de play-offs moest Meierdres onverwachts aan de bak toen Thompson wegens een blessure afhaakte voor de vijfde wedstrijd in de serie tegen Nijmegen.

Verschillende eredivisieclubs toonden de afgelopen periode interesse in de diensten van de 20-jarige Meierdres, die al op jonge leeftijd werd geïdentificeerd als goalietalent voor de toekomst. Toch koos de goalie ervoor om bij Trappers te blijven, daarbij zijn duidelijke afspraken gemaakt voor het komende seizoen.

'Met Larry Suarez was de duidelijke afspraak dat hij prijzen moest winnen, met de nieuwe coach wordt dat anders. Die krijgt duidelijk de opdracht om Ian een kans te geven. Het is dan aan Ian om die te grijpen', zegt bestuurslid Technische Zaken Rene de Hondt van Trappers tegen IJshockey.com.

Wie die nieuwe coach gaat worden, kan De Hondt nog niet zeggen. 'Er zijn enkele kandidaten, maar we willen zeker weten dat ze passen in de visie die wij in Tilburg hebben voor de toekomst. Dus we voeren meerdere gesprekken. Ik denk dat het nog wel enkele weken kan duren voor we een naam presenteren.'

Trappers wil komend jaar gaan werken met een duidelijke kern van Nederlandse spelers, bij voorkeur Tilburgers. Dit moet worden aangevuld met imports, waarschijnlijk echter wel minder dan volgend jaar. De Hondt: 'Dat hangt ook van andere zaken af. Iemand als Bob Teunissen is moeilijk te vervangen door een andere Nederlandse speler, dus daar komt misschien een buitenlander voor.'

De eerste Nederlandse speler die wordt aangetrokken sinds het einde van het seizoen is Robbert Marcelis. De jonge aanvaller maakte afgelopen jaar met enkele teamgenoten de overstap van het eerste divisieteam van Tilburg naar Eindhoven. Als enige van deze spelers keert Marcelis weer terug op het oude nest. Hij had vorig jaar vijf goals en zeven assists in 41 wedstrijden, waarmee hij de nummer negen was op de topscorerslijst van de Eindhovense club.

Deze maakte wel bekend dat Eric Hoogvliets ook het komende jaar voor de club zal spelen. Hoogvliets maakte vorig jaar de overstap vanuit Nijmegen en speelde ook twee seizoenen in Amsterdam. De aanvaller had vier goals en drie assists met 52 strafminuten in veertien wedstrijden bij de nieuwkomer in de eredivisie. ‘Eric mag dan voor sommigen geen opvallende speler zijn doch doet altijd precies wat hij moet doen. Hij is conditioneel zeer sterk, altijd prima fit, past goed in ons team en heeft reeds de nodige jaren speel ervaring op het hoogste nivo. Daarnaast is Eric op meerdere posities inzetbaar', aldus Cornel van den Thillart, assistent-trainer coach van Eindhoven Kemphanen