Amstel Tijgers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters

Meierdres verlengt voor drie jaar bij Tilburg

Doelman Ian Meierdres heeft zijn contract bij Tilburg Trappers met drie jaar verlengd. De 28-jarige verlengt zijn contract nadat een transfer naar het buitenland niet lukte. 

Dat schrijft Brabants Dagblad. Volgens de krant was er interesse voor Meierdres vanuit Italië en Duitsland, maar die gesprekken liepen uiteindelijk op niets uit. 'Uiteindelijk liep het stuk op het feit dat ik in beide competities als een import geld. Dat was jammer omdat ik graag de uitdaging was aangegaan. Zeker wanneer je bedenkt dat andere goalies uit de Oberliga van afgelopen seizoen wél de overstap naar de DEL2 maken', zo wordt Meierdres geciteerd.

De doelman zegt hierdoor echter niet in de put te zitten. 'Het is geweldig om mijn gezin, het werk en Trappers te kunnen combineren. Financieel ben ik tevreden, dus bij de eerste training zal ik met veel enthousiasme op het ijs staan.' Trappers maakte eerder al bekend afscheid te nemen van Martijn Oosterwijjk als tweede doelman. Zijn plek wordt komend seizoen ingenomen door Ruud Leeuwesteijn.

Meierdres speelde voor het laatst voor Oranje op het mislukte wereldkampioenschap in Eindhoven in 2015 waar Oranje degradeerde naar Division IIB. Hij maakt inmiddels bijna tien jaar deel uit van de selectie van Trappers, waarbij hij sinds het seizoen 2010-11 de vaste eerste doelman is van de club. Met twee kampioenschappen in de Oberliga, vier Nederlandse landstitels en zes nationale bekers beschikt hij inmiddels over een indrukwekkend palmares. 

Nog meer ijshockey