Michelle Noƫ in actie tijdens een vriendschappelijk duel tegen Red Eagles Den Bosch U19
Michelle NoĆ« in actie tijdens een vriendschappelijk duel tegen Red Eagles Den Bosch U19 — © Kuipers Fotografie

10 mei 202012:09

Door Remco

Michelle Noƫ verruilt Eindhoven voor Geleen

Oranje-international Michelle Noƫ wisselt van team in de Eerste Divisie. De 27-jarige verdedigster speelt het komende seizoen voor Smoke Eaters Geleen. Noƫ kwam de afgelopen seizoenen uit voor Eindhoven Kemphanen.

Een aantal jaren geleden stopte Noƫ nog met ijshockey. Gelukkig keerde de betrouwbare verdedigster in 2016 weer terug op het ijs en werd ook direct weer een vaste waarde in het Nederlands vrouwenteam. Samen met de Oranjevrouwen behaalde zij de twee opeenvolgende promoties naar Division 1A. Met haar clubteam Eindhoven Kemphanen behaalde Noƫ vorig jaar het kampioenschap in de Eerste Divisie. In het afgelopen seizoen noteerde Noƫ zes assists in 22 wedstrijden.

Michelle Noƫ in het shirt van Kemphanen
Michelle NoĆ« in het shirt van Kemphanen — © Roel Louwers - ISOsports sportfotografie

Haar nieuwe team Smoke Eaters Geleen eindigde het afgelopen seizoen op de zesde plaats in Poule A in de Eerste Divisie met 9 punten. In de tussenronde van de play-offs was GIJS Groningen te sterk voor de Limburgse formatie.

Geleen maakte via Facebook inmiddels ook twee andere spelers bekend van de selectie voor het komende seizoen. Doelman Stef Verhulst is ook weer van de partij in Glanerbrook. Verhulst speelde vier jaar bij het eerste team in Geleen en was ook twee seizoenen actief in de Beneliga voor Luik Bulldogs. Ook de jonge Cas Dieteren verlengde zijn verblijf bij het team van coach Wil Zwarthoed. De pas 15-jarige Dieteren speelde vorig seizoen al 21 wedstrijden in de Eerste Divisie en kwam tot Ć©Ć©n goal en twee assists.

Stef Verhulst in actie namens Smoke Eaters Geleen
Stef Verhulst in actie namens Smoke Eaters Geleen — © Lex Eckhardt
Cas Dieteren in actie tegen Tilburg Trappers
Cas Dieteren in actie tegen Tilburg Trappers — © Lex Eckhardt

Delen