Dalhuisen Esjberg door

15 juni 201808:10

Door Joep Meijsen

Mike Dalhuisen tekent bij Bad Nauheim

International Mike Dalhuisen speelt komend seizoen in de DEL 2. De 29-jarige Nijmegenaar werd donderdag aangekondigd als vierde import in de selectie van Bad Nauheim.

Dalhuisen, die voor het laatst tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Itali√ę in 2016 uitkwam voor de nationale ploeg, speelde de afgelopen twee jaar voor Torpedo Ust-Kamenogorsk uit Kazachstan dat uitkomt op het tweede niveau in Rusland. Vorig jaar was hij daar goed voor zeven goals en 21 assists in 55 wedstrijden. Een jaar eerder reikte hij met zijn ploeg ver in de play-offs van de VHL. Weer een jaar eerder werd hij met Esjberg kampioen in Denemarken.

De in Nijmegen geboren verdediger vertrok al op jonge leeftijd naar Noord-Amerika waar hij onder meer uitkwam voor Chicaco Steel en Lincoln Stars in de USHL, gevolgd door een vierjarige college-loopbaan bij Quinnipiac University. Daarna speelde hij onder meer twaalf wedstrijden in de American Hockey League en was hij actief voor verschillende teams in de ECHL. Denemarken was daarna zijn eerste stop in Europa.

'Mike is achttien jaar na Josh Oort de tweede Nederlander die voor onze club gaat spelen. Met hem hebben we een goede, sterke verdediger gecontracteerd die de capaciteiten heeft om onze jonge spelers te gidsen', zegt Andreas Ortwein van Bad Nauheim over de nieuwe aanwinst. De club plaatste zich vorig jaar voor de play-offs in de DEL 2, maar werd in de kwartfinales uitgeschakeld. Dalhuisen wordt naast de Canadezen James Livingston, Cody Sylvester en Dustin Sylvester de vierde buitenlander in het team voor komend seizoen. Livingston en Dalhuisen speelden eerder in hetzelfde seizoen voor de Idaho Steelheads in de ECHL.

Dalhuisen wordt in Bad Nauheim ook een teamgenoot van Andrej Bires, de aanvaller die de afgelopen jaren met Essen tegen Tilburg speelde in de Oberliga. Het seizoen voor Bad Nauheim begint op 12 augustus met een trainingskamp in Villach in Oostenrijk. De eerste oefenwedstrijd staat dan voor 17 augustus op het programma. Voor Nederlandse fans is het interessant dat de club op 4 september een oefenwedstrijd speelt in Herne.