Eaters forgie close 0910

18 juli 201217:41

Door Joep Meijsen

Mike Forgie terug bij Geleen Eaters

Geleen heeft aanvaller Mike Forgie opnieuw gecontracteerd. De 29-jarige Canadees scoorde in 2010 de winnende goal in de bekerfinale namens Eaters.

Forgie is de vijfde buitenlander in de selectie van Danny Cuomo. Dat betekent dat de regerende landskampioen hierna nog ruimte heeft voor Ă©Ă©n buitenlander. Hij is de tweede speler uit het seizoen 2009-10 die door Eaters teruggehaald wordt naar Limburg. Kort geleden maakte Eaters ook de komst van Ziga Svete bekend.

Forgie speelde afgelopen seizoen in de lagere Amerikaanse profliga SPHL voor Fayetteville FireAntz. daar was hij in 41 wedstrijden goed voor zeventien goals en 23 assists. Het jaar daarvoor was hij in Europa actief voor een team in de tweede Bundesliga en in de Roemeense competitie. In zijn jaar in Nederland was hij in 49 wedstrijden goed voor 24 goals en 44 assists.

De nieuwe aanwinst van Geleen is een voormalige speler van Wayne State University op het hoogste universiteitsniveau in de VS. De 29-jarige rechts schietende forward is afkomstig uit Scarborough in de Canadese provincie Ontario. Eerder deze week werden zijn rechten in de SPHL nog verhandeld door de FireAntz naar de Huntsville Havoc.