Mitch Bruijsten nog in actie voor Tilburg Trappers
Mitch Bruijsten nog in actie voor Tilburg Trappers — © Arie Leeuwesteijn

24 april 202111:33

Door Joep Meijsen

Mitch Bruijsten gaat voor Nijmegen Wolves spelen

Nijmegen Wolves breidt de selectie uit met aanvaller Mitch Bruijsten. De 32-jarige aanvaller was in het seizoen 2019-20 voor het laatst actief voor Tilburg Trappers.

In zijn laatste seizoen in de Oberliga was Bruijsten met 40 goals en 38 assists de topscorer bij Trappers. In 2012/13 won hij als speler van Geleen de Frans Henrichs-bokaal als meest waardevolle speler op het hoogste niveau in Nederland.

Nijmegen Wolves is de nieuwe organisatie die de ambitie heeft om deel te nemen aan de Beneliga. Daartoe moet de club overigens nog wel de nodige hordes nemen. Eerder werd al bekend dat Levi Houkes gaat uitkomen voor de club.

Mitch Bruijsten begon als kind in Nijmegen met ijshockey, maar speelde als senior nog nooit in zijn geboortestad. Op jonge leeftijd maakte hij al de overstap naar de jeugd van Essen Moskitos en maakte daarna de overstap naar Noord-Amerika, waar hij twee seizoenen in de USHL speelde en drie seizoenen op het hoogste universiteitsniveau voor de universiteit van Alaska-Anchorage.

Later kwam hij uit op lager profniveau in de Verenigde Staten, voor Geleen en Heerenveen alvorens hij bij Tilburg in de Oberliga ging spelen. Daar kwam hij vijf seizoenen voor uit, waarin hij drie Oberliga-kampioenschappen won. Ook speelde hij zes wereldkampioenschappen voor Oranje.

In totaal kwam hij 44 keer uit voor de nationale ploeg, met 15 goals, 18 assist 20 strafminuten. Daarmee staat hij op de 42e plek van de topscorerslijst bij Oranje. Bruijsten speelde in 2018 zijn vooralsnog laatste interlands.

Lees meer op de website van Wolves >>>