Hyc morgan mitch high fives 1314

18 juli 201410:02

Door Joep Meijsen

Mitch Morgan tekent bij Morzine

De Belgische international Mitch Morgan maakt de overstap naar de Franse competitie. Morgan tekende een contract bij Morzine-Avioraz, de club van de voormalige Nederlandse bondscoach Tommie Hartogs.

Morgan speelde de afgelopen jaren met Herentals in de Nederlandse competitie. Met 29 goals en 29 assists in 41 wedstrijden was hij de nummer twee op de topscorerslijst van de club die zich voor het eerst plaatste voor de play-offs in de Nederlandse competitie. Omdat topscorer Craig Voakes een andere club heeft gevonden en Vincent Morgan zijn schaatsen aan de wilgen heeft gehangen verliest Herentals zijn top drie topscorers van het afgelopen seizoen.

De 23-jarige Morgan, wiens vader Bill een sterke invloed heeft gehad op het ijshockey in Herentals in de afgelopen jaren als speler en coach, is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Herentals, al speelde hij als jeugdspeler onder meer in Duitsland en Canada. Morgan is al vanaf piepjonge leeftijd een vaste keuze in de Belgische nationale ploeg. Met Herentals won hij de afgelopen jaren voor de volledige overstap van de club naar de Nederlandse competitie alle belangrijke prijzen in België. Met het afhaken van de Morgan-broers en doelman Bjorn Steijlen raakt Herentals drie bepalende spelers kwijt op weg naar het komende seizoen.