7 januari 200700:00

Monsterzege voor Tilburg

De doelpuntenmachine van Tilburg Trappers draaide zondag op volle toeren tegen Den Haag. De acht goals van zaterdagavond tegen Amsterdam werden gevolgd door een twaalfklapper tegen Wolves. Dave Bonk had drie goals en twee assists.

Tilburg Trappers speelt tot nu toe een seizoen van uitersten. In de Challenge Cup overtuigde de ploeg, maar struikelde het team in de finale tegen Amsterdam. In de beker werd kwalificatie voor de halve finales makkelijk veilig gesteld, maar was opnieuw de ploeg uit de hoofdstad het struikelblok.

Deze competitie werd weinig overtuigend begonnen, waarbij de ploeg van Larry Suarez zelfs theoretisch buiten de play-offs had kunnen vallen. Twee doelpuntrijke wedstrijden later ziet het er allemaal weer een stuk florissanter uit voor Trappers en staat het team weer op een solide derde plaats op de ranglijst.

Trappers bleek zondagavond weinig medelijden te hebben met de Zweedse doelman Emil Lundgren, die het seizoen in Tilburg begon. In de eerste 22 minuten werd de goalie liefst zeven keer gepasseerd, voordat hij plaats moest maken voor Martijn Maghielse. Die mocht daarna nog vijf keer vissen in wat een ijshockeyshow werd met een uitslag die in de Challenge Cup niet had misstaan.

De straffen tegen Den Haag hielpen Tilburg behoorlijk op weg. In de eerste zeven minuten van de wedstrijd stuurde scheidsrechter Bergman drie keer een Hagenees naar de strafbank en drie keer kwam Trappers tot scoren. Dave Bonk, Peter van Biezen en Casey Vanschagen, terug na een schorsing, verzorgden de productie.

De door coach Alexander Jacobs aangevraagde time-out bracht even wat rust, maar weer Dave Bonk en Dennis ten Bokkel zorgden ervoor dat Wolves met een weinig plezierige 5-0 achterstand voor de eerste keer naar de kleedkamer mocht vertrekken. Ook die laatste treffer viel op de powerplay, zodat Tilburg op dat moment vier op vijf liep in de wedstrijd.

Vroeg in de tweede periode scoorde Bonk zijn derde en accepteerde ook Diederick Hagemeijer de uitnodiging voor het doelpuntenfestijn. Met Maghielse in het net was het binnen een minuut weer raak, Ten Bokkel met zijn tweede. Lou DiMasi deed nog iets terug namens Den Haag, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden.

Bjorn Willemse halverwege de wedstrijd en Doug Stienstra, Willemse en Hagemeijer tilden de score naar monsterproporties, waarbij de helft van de doelpunten met meer mensen op het ijs werd gescoord. Door zijn prestaties in de wedstrijden van dit weekeinde is Dave Bonk zijn teamgenoot Doug Stienstra gepasseerd op de nationale topscorerslijst.

Bonk heeft 27 goals en 37 assists dit seizoen voor 64 punten in dertig wedstrijden. Stienstra heeft 62 punten, terwijl Brian McGarry van Geleen (58) en Matt Armstrong van Den Haag (54) op korte afstand volgen.