U17 Ned Rom 1

15 december 201710:08

Door Joep Meijsen

Morning Scot: degradatie, game day en bitcoins

De nieuwe Morning Scot staat online met natuurlijk aandacht voor de degradatie van de U20 in Dumfries, maar ook de kraker in de Oberliga, records in de NHL en de invloed van Bitcoins op het ijshockey in Denemarken.

Voor Jong Oranje U20...

viel gistermiddag in Schotland het doek. Een ruime nederlaag tegen de leeftijdsgenoten uit Roemenië bezegelde het Nederlandse lot. Lees hier het wedstrijdverslag van de wedstrijd >>>

Voor captain Wessel Copier...

was het een teleurstelling. Het is ook niet voor het eerst dat hij degradeert, zo vertelde hij in het interviewtje na de wedstrijd. Daarin legt hij ook uit wat het verschil is tussen spelen in de Beneliga en op dit jeugd-WK.

Ook bondscoach Theo van Gerwen...

had na de wedstrijd verklaringen voor het grote verschil tussen de Nederlandse jeugd en die van de andere deelnemers aan het kampioenschap hier in het Schotse Dumfries.

Fotograaf Marco Spelten...

maakte de afgelopen week een reeks uitgebreide fotoreportages van de wedstrijden van de U20. Hieronder de link naar het album van de wedstrijd van donderdag.

De zaak rond Eindhoven Kemphanen...

gaat door. De deelnemer aan de Beneliga heeft niet voldaan aan het ultimatum van IJNL en is derhalve uitgesloten van deelname aan de bekerfinale en de Final Four. Daarnaast wordt de club voor de Tuchtcommissie gesleept. Het is nog niet duidelijk wat er gebeurt met de deelname van Kemphanen aan de Beneliga en de halve finales van de beker. Daarover wordt binnen de Beneliga besloten, waar de IJNL twee van de vier bestuursleden levert.

Tilburg Trappers in de Oberliga..

speelt vanavond in eigen huis de kraker tegen Leipzig. Inzet is de koppositie in de Oberliga Nord. Het duel begint om 20.00 uur. De website van Trappers heeft een uitgebreide voorbeschouwing >>>

Kemphanen is één van de teams...

die vanavond in actie komen in de Beneliga. Om half negen valt de eerste puck voor de wedstrijd tegen Tilburg Trappers. Een half uur eerder staat het duel tussen Heerenveen en Den Bosch al op het programma, terwijl Den Haag en Amsterdam ook om half negen beginnen. Om negen uur tenslotte staat het duel tussen Nijmegen en Luik op het programma in de Beneliga.

Cryptocoins zijn...

helemaal hot op het moment. De Deense miljardair Niklas Nikolajsen is de nieuwe hoofdsponsor van een Deense club en hernoemt de oude SaxoBank Arena naar de Bitcoin Arena, genoemd naar de munt waarmee hij een belangrijk deel van zijn kapitaal heeft vergaard. Lees er hier meer over >>>

De Vegas Golden Knights...

hebben een nieuw NHL-record gezet als expansieteam. De ploeg versloeg de Pittsburgh Penguins vannacht voor de twintigste overwinning van het seizoen. Nog nooit bereikte een expansieteam die mijlpaal zo snel. Pikant was dat het doel van de Golden Knights werd verdedigd door Marc-Andre Fleury, die door Vegas werd opgepikt tijdens de expansiedraft op 21 juni van Pittsburgh.

Hij was niet de enige doelman...

met een goede dag. Juuse Saros van de Nashville Predators zette een nieuw record voor de meeste saves in een shutout in de overwinning van zijn ploeg tegen de Edmonton Oilers.