U20 Gb Ned Save Sander Kosters

14 december 201710:14

Door Joep Meijsen

Morning Scot: Scenario's, dubbelslag en twintigduizend saves

In de Morning Scot van vandaag kijken we natuurlijk terug naar het verlies van Oranje gisteren tegen de Britten en vooruit naar de ontmoeting met Roemenië vanmiddag. Verder onder meer aandacht voor een dubbelslag van Daniel Sprong, waarom goalie zijn een kick geeft en een mijlpaal voor Henrik Lundqvist.

Het lijkt erop...

dat er geen ontwikkelingen zijn op het laatste moment rondom het ultimatum van IJNL in de richting van Eindhoven Kemphanen. De Eindhovense club had tot gisteravond om een oude schuld te voldoen, nadat een eerder overeengekomen betalingsregeling niet werd nagekomen. Het bestuur van IJNL komt op 18 december bijelkaar voor besluitvorming.

De U20 van Nederland...

hield woensdagavond de Britten twee periodes goed bij, maar werd in de slotperiode naar een forse nederlaag gespeeld. Het volledige wedstrijdverslag met foto's en een reactie van bondscoach Theo van Gerwen is hier te vinden.

Na de wedstrijd sprak...

IJshockeynederland.nl met Ceaney van Uytrecht en Sander Kösters over het verlies tegen de Britten, de komende wedstrijd tegen de Roemenen en hun eigen ontwikkeling in dit toernooi tot nu toe.

De derde nederlaag op rij...

betekent dat het benauwd wordt voor Nederland, dat als enige ploeg in de poule nog puntloos is. Roemenië, één punt, en Estland, vier punten, zijn de nog resterende tegenstanders van Nederland. Het doek kan vandaag al vallen als Oranje in reguliere speeltijd verliest van Roemenië. Die wedstrijd staat voor vanmiddag 16.30 uur lokale tijd (17.30 uur in Nederland) op het programma. De Roemenen pakten eerder in het toernooi een puntje tegen Japan, maar gingen gisteren met 4-8 onderuit tegen Estland. Bij verlies in reguliere speeltijd is Nederland gedegradeerd, bij ieder ander resultaat kan Nederland zich op de slotdag, zaterdag, nog handhaven. Nederland heeft de zaak op dit moment nog in eigen hand. Twee keer winnen is genoeg voor handhaving. Bij andere resultaten is Nederland afhankelijk van de resultaten van andere wedstrijden in het toernooi.

Het Parool heeft een..

portret van doelman Jaimy Missler van Amsterdam en Oranje U20. De bij Utrecht Dragons begonnen goalie legt onder meer uit waarom het zo mooi is om in het doel te staan. 'Als er zo'n harde puck op je af komt en je stopt hem - dat geeft echt een kick', vertelt hij in de krant. De pas 17-jarige Missler speelde tot nu toe om en om met Sander Kösters van Geleen. 'We zijn goede vrienden en geven elkaar tips. Bijvoorbeeld hoe je de hoeken afsluit en hoe je rebounds onder controle krijgt.'

In het interview maakt..

Missler ook zijn ambitie duidelijk. 'Ik wil van mijn hobby mijn werk maken, professioneel ijshockeyen. Maar in Nederland wordt dat moeilijk. Hier is het voetbal, voetbal, voetbal. Aan ijshockey denkt niemand. Er wordt ook weinig gescout door buitenlandse clubs. Daarom hoop ik me internationaal te laten zien.'

Daniel Sprong had woensdag...

twee goals in de 6-3 overwinning voor de Wilkes-Barre/Scranton Penguins in hun thuiswedstrijd tegen de Springfield Thunderbirds in de American Hockey League. De thuisclub knokte zich daarbij terug van een achterstand van twee goals naar een ruime overwinning. Hieronder de hoogtepunten.

Ook Torpedo Ust-Kamenogorsk...

won woensdag zijn wedstrijd. De club van Mike Dalhuisen was met 2-3 de sterkere in het duel tegen SKA-Neva uit Sint Petersburg. Dalhuisen kwam niet in actie in het duel. Zijn team staat nu met 54 punten uit 32 wedstrijden op de elfde plaats in de competitie met 27 teams.

Een mooie mijlpaal voor..

doelman Henrik Lundqvist van de New York Rangers. Met zijn vierde save in de wedstrijd tegen de Ottawa Senators vannacht maakte hij zijn twintigduizendste save in zijn NHL-loopbaan. Hij is de vijftiende doelman in de geschiedenis om deze mijlpaal te bereiken.

En deze goal van...

Brad Marchand in overtime mocht er ook wel zijn.