Image004

5 november 201907:19

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Nationale U10-dag, IJshockey-uitjes en een feestje in Washington

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de nationale U10-dag die afgelopen weekeinde werd gehouden in Tilburg, voor twee mogelijke ijshockey-uitjes dit weekeinde, Nederlanders in het buitenland en een feestje in Washington.

Afgelopen weekeinde...

werd de nationale U10-dag gehouden. Ruim honderd kinderen uit heel Nederland kwamen naar Tilburg voor een levendige dag voor ijshockey. In de ochtend was er voor alle spelers een training van 75 minuten en in de middag werden de spelers verdeeld over teams en werden er wedstrijden gespeeld. Bij de dag waren naast de 101 kinderen ook zo'n twintig vrijwilligers betrokken. 'Het was een superdag voor de kinderen. Bovendien erg goed om elkaar beter te leren kennen, wat weer positief werkt bij fairplay en respect. Het was een superleuke dag', zo licht Theo van Gerwen van IJshockey Nederland de dag toe.

Hieronder de teamfoto's...

van de deelnemende kinderen aan de U10-dag.

En een korte..

video over de dag.

Komend weekeinde is er...

in Luxemburg internationaal ijshockey te zien. In de ijshal van Kockelscheuer wordt een pre-qualifier voor de Olympische Winterspelen gespeeld met de Verenigde Arabische Emiraten, Bosnië & Herzegovina, Kirgizië en het gastland als deelnemer. De winnaar van dit toernooi speelt straks vermoedelijk tegen Nederland in de volgende ronde van de Olympische kwalificatie in Barcelona. De wedstrijden in Kockelscheuer worden op 8, 9 en 10 november gespeeld.

Check hier het hele speelschema >>>

Een ander leuk ijshockey-uitje...

is het toernooi om de Deutschland Cup dat vanaf komende donderdag wordt gespeeld in Krefeld met vier internationale toplanden. Behalve gastland Duitsland zijn ook Rusland, Slowakije en Zwitserland van de partij bij het toernooi. Het spektakel begint donderdag om 16.15 uur met de ontmoeting tussen Slowakije en Zwitserland, met in de avond Duitsland tegen Rusland als kraker.

Het complete programma en de kaartverkoop van de Deutschland Cup staan hier >>>

Mike Dalhuisen en...

Dukla Michalovsce verloren hun uitwedstrijd bij koploper Slovan Bratislava op het hoogste niveau in Slowakije afgelopen zondag met 5-2. De Nederlandse verdediger uit Nijmegen staat met zijn ploeg nu op de negende plaats van de ranglijst in een middenmoot van de competitie, waarbij zeven ploegen binnen vier punten van elkaar staan. Dalhuisen speelde 18 wedstrijden tot nu toe dit seizoen met drie goals en 6 assists, waarmee hij de nummer vier is op de topscorerslijst van zijn ploeg.

Nardo Nagtzaam en..

EC Peiting hebben hun thuiswedstrijd tegen Eisbären Regensburg op zondag met 4-3 gewonnen. Nagtzaam had een assist op het winnende doelpunt, dat zes minuten voor tijd werd gescoord door Simon Maier. Nagtzaam is nog altijd de nummer twee op de topscorerslijst van de Oberliga Süd met 8 goals en zestien assists in dertien wedstrijden. Alleen Thomas Greilinger van Deggendorf heeft meer punten dan de Nederlander.

De Washington Nationals...

waren te gast bij de Washington Capitals. De Nationals wonnen vorige week de World Series in het honkbal, terwijl de Capitals twee jaar geleden kampioen werden in de NHL. Geen wonder dat Alex Ovechkin in de kleedkamer kon laten zien hoe je een feestje viert.

En ze mochten ook nog...

meerijden op de Zamboni. Met de World Series Trophy boven hun hoofd geheven.

En dan waren er...

vannacht ook nog wat wedstrijden. Zo scoorde Brad Marchand de winnende goal tegen de Pittsburgh Penguins op een avond met liefst vijf punten.

Ook scoorde Derek Stepan..

de winnende treffer in overtime voor Arizona tegen Edmonton...

Maar liet Connor McDavid...

ook in deze wedstrijd zijn klasse weer zien.