Stock sticks op het ijs
— © Photo Mix via Pixabay

13 juni 202007:52

Door Joep Meijsen

Morning Skate: versterkingen, eigen jongens eerst en een burgemeester

In de Morning Skate op deze zaterdagmorgen onder meer aandacht voor versterkingen bij Nijmegen en Herentals, voor de datum van de heropening van de trainingskampen in de NHL, spelersnieuws uit de Oberliga Nord en een Kazachse international die het tot burgemeester heeft geschopt in de Verenigde Staten.

Nijmegen Devils voegde...

deze week de Canadese verdediger Nick Rivait toe aan de selectie. Rivait speelde in het verleden twee seizoenen in Luik, maar kwam vorig jaar niet in actie.

Lees hier meer over de nieuwe aanwinst van Nijmegen >>>

Herentals breidde de selectie uit...

met aanvaller Nick Verschuren, die de afgelopen twee seizoenen in Geleen speelde. Verschuren is de tweede speler die de overstap maakt van Eaters naar Hyc. Eerder werd al bekend dat Akim Ramoul komend jaar in het shirt van de ploeg met de nieuwe hoofdsponsor speelt.

Lees hier meer over de overstap van Nick Verschuren >>>

Dit betekent dat Eaters...

met een deels vernieuwde selectie richting het nieuwe seizoen gaat. Behalve Verschuren en Ramoul verlaten ook Yoren de Smet, Levi Smeets (beiden Luik) en Marco Postma en Mordy Munichman (beiden Nijmegen) de club.

De veranderingen zijn een...

reactie op een tumultueus seizoen, waardoor Geleen meer dan ooit een club uit de regio wil zijn, zo vertelt teammanager Peter Knops in De Limburger. 'Onze aanpak van vorig seizoen met jongens die geen binding met de club hadden, heeft niet goed uitgepakt', zegt hij.

Het nieuwe motto is...

'Eigen jongens eerst', waarbij ook spelers die van buiten de regio komen bekend moeten zijn met de club. 'Jongens die hier al eens gespeeld hebben of een Eaters-hart hebben, komen als eerste in aanmerking.' Verder komt de focus sterker dan tevoren te liggen op de eigen jeugd. In het artikel wordt vermeld dat Eaters in begroting zo'n 25 procent teruggaat.

De Duitse Nederlander...

Noah Nijenhuis heeft een nieuwe club. De 22-jarige verdediger komt komend jaar uit voor Deggendorfer SC in de Oberliga S√ľd. Nijenhuis komt uit de jeugd van onder meer Mannheim en speelde de afgelopen jaren onder meer voor Bayreuth in de DEL 2. Die club leende hem echter ook een aantal keer uit aan clubs in de Oberliga.

Deggendorf verliest echter...

de diensten van de 28-jarige verdediger Jan Niklas Pietsch. Hij keert terug naar de Oberliga Nord door het ondertekenen van een overeenkomst meet Hannover Scorpions. Pietsch is geen onbekende in de competitie, hij kwam eerder onder meer uit voor Halle, Herne en Duisburg.

Saale Bulls Halle neemt...

afscheid van een drietal spelers. Het gaat daarbij om Viktor Knaub, Fabian Horschel en Michal Bezouska. Het drietal ontvangt geen nieuwe contractaanbieding. Bezouska was statistisch de succesvolste speler van het trio met 21 goals en 24 assists in 40 wedstrijden. Knaub liep tegen 91 strafminuten op.

De Boston Bruins...

hebben bekendgemaakt dat een niet bij naam genoemde speler positief heeft getest voor covid-19. Sindsdien heeft de speler in kwestie nog twee tests ondergaan en die waren allebei negatief. Ook toont de speler in kwestie geen symptomen van het coronavirus, waardoor het in eerste instantie waarschijnlijk om een onjuist resultaat uit de test ging.

EXA IceFighters uit...

Leipzig hebben het contract met verdediger Leon Lilik verlengd. In 41 wedstrijden kwam de 24-jarige vorig jaar in de Oberliga Nord tot twee goals en elf assists.

David Pastrnak werd voor...

de vierde keer op rij winnaar van de Golden Hockey Stick, de prijs die in Tsjechi√ę wordt uitgereikt aan de beste Tsjechische speler van het jaar. De speler van de Boston Bruins evenaart daarmee het record van Jaromir Jagr, die tussen 2005 en 2008 vier keer op rij won. Jagr nam de prijs overigens in totaal twaalf keer in ontvangst. Dominik Hasek is met vijf keer de winst de nummer twee op de lijst van winnaars.

De terugkeer van de NHL...

komt steeds dichterbij. De NHL en spelersvakbond NHLPA hebben overeenstemming bereikt over het openen van de trainingskampen op 10 juli. Vanaf deze week kan er al in kleine groepjes worden getraind. Wanneer het seizoen daadwerkelijk gaat beginnen en in welke twee steden gespeeld gaat worden, moet nog worden bepaald.

Oud-ijshockeyer Brandon Bochenski...

is gekozen tot burgemeester van Grand Forks in North Dakota. Bochenski speelde delen van vijf seizoenen in de NHL waar hij in totaal 156 wedstrijden speelde. Daarna verhuisde hij naar de KHL, waar hij acht seizoenen voor Barys Astana speelde en ook als international uitkwam voor Kazachstan. Hij speelde vorig jaar voor het laatst voor de nationale ploeg van Kazachstan. Het is voor het eerst dat een Kazachse ijshockey-international burgemeester wordt van een Amerikaanse stad.