Morning Skate Patrick Marleau

31 oktober 201709:53

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Lichtkrant, emoties en 74.000 dollar per minuut

In de Morning Skate vandaag onder meer aandacht voor een mooie promotie van Heerenveen, versterkingen voor tegenstanders van Tilburg, de emotionele terugkeer van Patrick Marleau in San Jose en de zorgen van de Vegas Golden Knights.

Heerenveen en Heerenveen...

werken dit seizoen weer nauwer samen. Bij iedere thuiswedstrijd van de voetbalclub verschijnt de onderstaande aanbieding twee tot drie keer rond het hele stadion op de lichtkrant. Doelstelling is om seizoenkaarthouders van de voetbalclub te verleiden om ook vaker naar het ijshockey te komen.

Preussen Berlin heeft zich

de afgelopen dagen met drie spelers versterkt. Marvin Tepper keert terug in de opstelling van Preussen Berlin. De 31-jarige aanvaller speelde ook vorig jaar al een tijdje voor de club en zat nog zonder contract. Hij speelde in het verleden 134 wedstrijden in de DEL voor Berlijn, Krefeld en Iserlohn en ook jarenlang in de DEL 2. Ook de 20-jarige verdediger Joe Timm is terug bij Preussen Berlin. Zijn contract was aan het begin van deze maand in wederzijds overleg ontbonden, maar hij keert nu terug in de selectie. Tenslotte is ook de 27-jarige verdediger Tobias Maeter gecontracteerd. Hij speelde in de regionalliga, maar deed eerder al ervaring op bij een aantal clubs in de Oberliga. Berlin is de club van Julian van Lijden en is het seizoen matig begonnen. Met vier punten uit tien wedstrijden staat de ploeg op de twaalfde plaats in de liga van veertien teams.

Slecht nieuws was er in de Oberliga...

voor Timmendorfer Strand. De club stelde in de wedstrijden tegen Erfurt en Halle de nog niet speelgerechtigde Marc Stotz op, waardoor beide wedstrijden zijn omgezet een reglementaire 0-5 nederlaag. De club zakt daarmee naar de laatste plaats op de ranglijst van de Oberliga Nord met maar twee punten in tien wedstrijden.

Bij Herner EV..

is de 23-jarige aanvaller Julius Bauermeister aangetrokken. Hij was eerder al op proef bij Herne tijdens de voorbereiding op het seizoen. Vorig jaar kwam hij uit voor Rostock Piranhas.

De in MĂĽnchen geboren

Noah Nijenhuis heeft Harzer Falken verlaten. Hij was aan het begin van dit seizoen overgekomen vanuit de jeugd van Mannheim. Zijn contract werd op eigen verzoek ontbonden, ondanks beloften van veel ijstijd vanuit de club. Waar Nijenhuis nu gaat spelen is nog onbekend.

Jamie Schaafsma en de...

Fort Wayne Komets hadden maar een wedstrijd dit weekeinde. Op vrijdag werd met 3-2 in overtime verloren van de Cincinatti Cyclones. Schaafsma had drie schoten op doel en was +1 in de wedstrijd. Overigens 7471 toeschouwers bij deze wedstrijd. In de Central Division van de ECHL staat Fort Wayne nu met vijf punten op de gedeelde vijfde plaats van de zeven teams in de divisie. In totaal telt de ECHL 27 teams.

Daniel Sprong...

heeft geen midweekse wedstrijden met de Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Zijn eerstvolgende wedstrijd is komende vrijdag bij de Lehigh Valley Phantoms uit Allentown. Op zondagmiddag speelt de ploeg daarna tegen de Hershey Bears, de ploeg waarvan afgelopen weekeinde met 3-2 werd gewonnen. Tegen Lehigh Valley werd een keer gewonnen en een keer verloren.

Patrick Marleau...

keerde met de Toronto Maple Leafs terug in San Jose. Hij kreeg daar een mooie tribute van de club. Hij speelde negentien seizoenen voor Sharks. Die ploeg won overigens de onderlinge wedstrijd wel.

De soap rond...

Vadim Shipachyov lijkt aan zijn eind te komen. De forward werd door de Golden Knights gecontracteerd voor twee jaar en negen miljoen dollar. Hij kwam echter amper in actie voor de club, werd naar de AHL gestuurd, maar rapporteerde daar niet. Waarschijnlijk wordt zijn contract nu ontbonden en keert hij terug naar Rusland. Het was een duur verblijf voor Las Vegas.

Over de Golden Knights gesproken...

zonder meer een van de meest besproken teams dit jaar, ze zijn nu ook hun derde doelman kwijt. In het duel met de New York Islanders viel Oscar Dansk geblesseerd uit, zodat vierde doelman Maxime Lagace in het doel moest. Hij incasseerde vier goals op elf schoten in de 6-3 nederlaag. Eerder haakten Marc Andre Fleury en Malcolm Subban al geblesseerd af. Als Dansk de volgende wedstrijd mist, moet Vegas Dylan Ferguson oproepen, die nu speelt voor de Kamloops Blazers in de WHL.