Morning skate thialf

30 november 201708:24

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Afgelasting, een opknapbeurt en een ijshockeykamer

In deze Morning Skate onder meer aandacht buitengewoon triest nieuws uit Zoetermeer, een ijshockeykamer in Haarlem, de officials voor de Spelen en de ontwikkelingen rond Thialf.

De wedstrijd tussen...

Zoetermeer en Antwerpen komende zaterdag is afgelast. Aanleiding is het trieste nieuws dat het zoontje van Panters-aanvaller Mitchell Riedijk is overleden. IJshockey Nederland wenst Riedijk, familie, zijn teamgenoten en alle andere betrokkenen heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Panters maakte het nieuws gisteren bekend via zijn Facebook-pagina.

Het Friese ijsstadion Thialf

de thuisbasis van Heerenveen, wordt binnenkort aanbesteed. Voor die tijd mogen marktpartijen hun zegje doen, meldt Leeuwarder Courant. Het provinciebestuur hoopt onder meer dat de toekomstige uitbater ook interesse toont voor voltooiing van de ijshockeyhal. Hiervoor is naar verwachting nog zo'n twaalf miljoen euro nodig.

Wil je een keer...

overnachten in een ijshockeykamer? Dat kan vanaf 21 december 2017 in het nieuwe Ibis Styles Haarlem City Hotel. Het thema van dit hotel is sport en elke kamer heeft dan ook een sportthema, waaronder dus ook ijshockey. 'Storytelling is tegenwoordig erg belangrijk en gezien de locatie van het hotel, zeker ook pal naast de ijsbaan, was sport een voordehand liggend thema. Dit wil overigens niet zeggen dat wij een sporthotel zijn voor alleen maar sporters. Alle gasten zijn vanaf 21 december meer dan welkom', vertelt André Aaij van het hotel tegen Hospitality Management. Het hotel heeft al een exclusieve overeenkomst rond de bekende Honkbalweek in Haarlem.

Op de site van..

Tilburg Trappers geeft Giovanni Vogelaar antwoord op de 24 vragen. Hij deelt ook zijn favoriete herinnering in het ijshockey. 'Het WK onder 18, we wonnen toen goud in Servië. En het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) in Eindhoven. Dat is een talentopleiding voor ijshockey. We trainden drie keer per dag, met jongeren van mijn zelfde leeftijd. Dat was echt superleuk.' Alle antwoorden zijn hier te lezen >>>

​De mogelijke schorsing van...

alle Russische atleten tijdens de komende Winterspelen, inclusief de ijshockeyploeg, blijft de gemoederen bezighouden. Op vijf december wordt meer duidelijk als IOC-voorzitter Thomas Bach spreekt. Wel heeft de commissie binnen het IOC die zich bezighoudt met de zaak inmiddels klokkenluider Grigori Rodtsjenkov, de voormalige directeur van het antidopinglaboratorium in Moskou, als betrouwbare getuige omschreven. De internationale ijshockeyfederatie is fel tegen een schorsing voor de Russen. NRC Handelsblad heeft een uitgebreid artikel over het onderwerp >>>

Inmiddels heeft de IIHF...

wel de lijst met officals gepubliceerd voor de Olumpische Spelen. Ook die ziet er heel anders uit dan in de afgelopen jaren toen NHL-officials werden ingeschakeld. In totaal zijn er 47 referees en linesmen aangewezen uit dertien landen. Helaas geen Nederlanders in het overzicht. Hier staat de complete lijst >>>

Tenslotte nog wat momentjes uit de NHL..

van vannacht uit de wedstrijd tussen de Bruins en de Lightning. Een hit van Paquette op Krug bijvoorbeeld, een beetje overdrijving van Marchand, een beetje geluk voor Tuukka Rask en een prachtige one-timer van Steven Stamkos. Boston won het duel met 3-2. Montreal won met 2-1 van Ottawa, Anaheim met 3-2 van St. Louis en Colorado in de extra tijd met 3-2 van Winnepeg.