Flyers andjelic profiel 0708

18 april 201909:01

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Alex Andjelic is terug

Zoetermeer Panters heeft Alex Andjelic aangesteld als hoofdcoach, Geleen breidt de selectie uit met verdediger Jens Engelen, Tilburg moet vanavond winnen in Herne om de finaledroom intact te houden, er is nieuws over teams die afvallen en terugkomen in de Oberliga en er is nog veel meer in deze Morning Skate op donderdag.

Tilburg Trappers...

probeert vanavond de stand in de play-offserie tegen Herne gelijk te trekken. Als Tilburg wint, volgt zaterdag de beslissende vijfde wedstrijd in Stappegoor. De winnaar mag het vermoedelijk op Tweede Paasdag al opnemen tegen Landshut in het eerste duel in de finaleserie van de Oberliga. IJshockeynederland.nl blikt in de rubriek Game Day vast vooruit naar de wedstrijd >>>

Zoetermeer Panters..

heeft de mogelijk bekendste coach uit de Nederlandse ijshockeygeschiedenis, Alex Andjelic, aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De inmiddels 78-jarige Andjelic heeft familie in Zoetermeer en kijkt ernaar vooruit de ploeg en de talenten van de club verder te helpen.

Lees hier meer over de aanstelling van Andjelic >>>

Microz Eaters Geleen...

kwam voor de tweede dag op rij met teamnieuws. De club heeft de voormalige Belgische international Jens Engelen gecontracteerd. De verdediger maakte vorig jaar na twee seizoenen zonder ijshockey een comeback bij Antwerpen en wil nu weer mee gaan doen om de prijzen.

Lees hier meer over deze transfer >>>

IJshockey Nederland...

gaat op zoek naar meer ondersteuning voor het Nederlandse vrouwenteam. De uitdaging is nu om hier een goed vervolg aan te geven. De vrouwen zijn volgend jaar voor de eerste keer ooit actief in 1A. Hier hoort een gedegen voorbereiding bij. De kern van dit succes bestaat uit samenwerking, verantwoordelijkheid en commitment naar een teamprogramma. Het harde werken, de wil en de overtuiging om te kunnen presteren moet worden beloond. IJshockey Nederland gaat contact zoeken met NOC*NSF en sponsoren die willen investeren in de ambitie', vertelt technisch directeur Theo van Gerwen van de bond in de rubriek Backcheck op deze site.

In de rubriek verder aandacht voor talentontwikkelingsteams en selectietoernooien. Klik hier om alles direct te lezen >>>

De Harzer Falken...

spelen komend seizoen niet in de Oberliga Nord. De club heeft het financieel moeilijk en wil vanuit de Regionalliga Nord gaan bouwen aan een nieuwe start. De club onderzocht wel de mogelijkheid voor een doorstart in de competitie waarin ook Tilburg Trappers uitkomt, maar komt tijd en geld tekort om dat komend seizoen al te kunnen realiseren.

Deggendorfer SC...

keert terug naar de Oberliga Süd. De ploeg die vorig jaar in de finale om het kampioenschap in de Oberliga van Tilburg verloor, maar toch promoveerde naar de DEL 2 verloor de play-down-serie tegen Freiburg. Die ploeg handhaaft zich voor de derde keer in vier jaar op het nippertje op het tweede niveau in Duitsland. Als Trappers de serie tegen Herne wint, promoveert Landshut vermoedelijk naar de DEL2. Als Herne de serie wint, komt er een finale om promotie.

De IIHF meldt twee kampioenen..

uit landen waar Nederland tijdens het komende WK in Tallinn tegen speelt. HC Donbass is de winnaar in Oekraïne, terwijl Tychy in Polen zijn titel succesvol verdedigde in de finaleserie tegen Krakow.

In de NHL..

hebben de Boston Bruins en de Dallas Stars hun series met respectievelijk de Toronto Maple Leafs en de Nashville Predators teruggebracht op 2-2. Colorado komt op 3-1 tegen Calgary. Lees er alles over in onze rubriek Second Season >>>