Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Ambitie, verlengingen en een Thunder Kid

Morning Skate: Ambitie, verlengingen en een Thunder Kid

Den Haag verlengt met twee spelers, Nijmegen begint aan de voorbereiding, de play-offs in de NHL, ECHL en USHL gaan in volle vaart door en de laatste twee speeldagen van de voorronde op het WK in Denemarken zijn aangebroken. Genoeg reden voor een nieuwe Morning Skate. 

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Den Haag...

heeft weer twee spelers bekendgemaakt die ook komend jaar in het shirt van de regerende landskampioen te zien zullen zijn. Het gaat om de 23-jarige verdediger Mike van Oeveren en de 20-jarige aanvaller Diordy Vols. Van Oeveren had in 28 wedstrijden in de Beneliga afgelopen jaar 14 punten. Vols had in 27 wedstrijden zes punten. Eerder werd al bekend dat Alan van Bentem, Stace van Bentem en Joey Oosterveld hun contracten hebben verlengd, net als coach Chris Eimers.

Nijmegen Devils is...

afgelopen week weer begonnen met trainingen. Twee keer per week gebeurt dit in de sportschool. Later gaat de club ook weer het ijs op. Dit gebeurt met een sterk vernieuwde selectie. In dagblad De Gelderlander vertelt de nieuwe coach Alexander Jacobs hoe dat tot stand is gekomen. 'Ik mocht de selectie invullen zoals ik wilde. Dat was één van de voorwaarden toen ik bij Devils tekende. Ik ben blij dat het is gelukt om vroeg versterkingen te halen. Dat was ik als coach in Duitsland gewend, daar is dat een stuk gebruikelijker.' Hij geeft ook aan wat de doelstelling is voor volgend jaar. 'We willen het beter doen dan vorig seizoen. Dat moet lukken, omdat de selectie simpelweg sterker is.'

Jamie Schaafsma en de...

Fort Wayne Komets hebben het eerste duel in de Western Conference Final in de ECHL met 3-2 in overtime verloren van de Colorado Eagles. Michael Joly, de broer van international Raphael Joly, scoorde alledrie de treffers voor Colorado. Een dag later sloegen de Komets terug met een 3-2 overwinning, waardoor de stand in de serie weer gelijk is, 1-1. 

Ook in de finale...

om de Clark Cup tussen Fargo en Youngstown staat na twee wedstrijden op 1-1. Youngstown won zaterdag met 3-2 in overtime. Fargo is de ploeg van de in Amsterdam geboren forward Bartek Bison. 

Twee transfers...

uit de Oberliga Nord. Verdediger Leon Lilik wisselt de Hannover Indians in voor de IceFighters Leipzig. De 22-jarige in Riga geboren Duitser had vijf assists in 47 wedstrijden vorig jaar met 81 strafminuten. Forward Thomas Richter vertrekt bij Herne en heeft een contract getekend bij Essen. De 35-jarige had zes goals en 25 assists in 44 wedstrijden vorig jaar. Twee niveaus hoger benoemde Berlijn Clement Jodoin tot nieuwe hoofdcoach. De 66-jarige Canadees tekende een contract voor één jaar. Hij was de afgelopen jaren al als assistent van Uwe Krupp actief, die komende seizoen in de bank staat bij Sparta Praag.

Duitsland boekte...

op het WK in Denemarken een mooi succes door gisteren in overtime te winnen van Finland. Het is voor het eerst in zo'n 25 jaar dat de Duitsers van Finland wonnen op een WK. Markus Eisenschmid scoorde het winnende doelpunt. Een dag eerder had Finland nog juist met 5-1 gewonnen van Canada. Duitsland had juist verloren van Letland. Rusland won zaterdag nipt van Zwitserland, Zweden in overtime van Slowakije en de VS met dikke cijfers van Noorwegen. In totaal waren er de afgelopen twee dagen twaalf wedstrijden. Vandaag en morgen wordt de voorronde van het WK afgerond met nog vier wedstrijden per dag, daarna volgen de kwartfinales. Dit is op dit moment de stand.

Dit is het programma voor vandaag..

op het WK in Denemarken. De wedstrijden zijn allemaal live te volgen met Engelstalig commentaar via het YouTube-kanaal van de IIHF.

In de NHL...

staat Washington nu op een 2-0 voorsprong tegen de Tampa Bay Lighting. De zoon van Lightning-legende Vincent Lecavalier fungeerde als mascotte, Thunder Kid, bij het begin van de wedstrijd. De steun van de jonge Gabriel Lecavalier maar dat mocht niet baten voor Tampa Bay. Evgeny Kuznetsov en Lars Eller hadden ieder een goal en twee assists in de 6-2 overwinning van de Capitals. Washington won daarmee zijn zevende uitwedstrijd in acht pogingen tijdens deze play-offs. 

Een dag eerder..

kwamen de Winnipeg Jets op 1-0 tegen de Vegas Golden Knights. De Jets scoorde drie goals in de openingsfase om uiteindelijk met 4-2 te winnen. Dustin Byfuglien en Mark Scheifele hadden ieder een goal en een assist. 

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum