Morning Skate I Jsbaan Assen ontwerp 2017

9 mei 201708:58

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Assen, Game 7s en comebacks

Goedemorgen ijshockeyfans. Het lijkt erop dat de terugkeer van ijshockey in Assen weer een stap dichterbij is. Daarnaast slecht nieuws over Pat Britt, een nieuwe baan voor een oud-Geleen-coach, twee game 7s op komst en twee comebacks op het WK in Parijs. En weer gedoe rond Sidney Crosby.

De kans op de terugkeer van...

het ijshockey in Assen is weer groter geworden. De gemeente maakt vandaag bekend het plan voor Ice World Drenthe doorgaat, of de provincie nu subsidie geeft of niet. Het project behelst een 400 meter baan, een multifunctionele ijshockey- en shorttrackhal, een skibaan en een ijsklimwand. Aan de provincie wordt een subsidie van €5 miljoen gevraagd, maar daar doemen problemen op. Het complex gaat in totaal €40 miljoen kosten en gaat door Volker Wessels gebouwd worden. Het Dagblad van het Noorden heeft het complete verhaal >>>

Voormalig Eaters-coach

Christer Dreberg gaat aan de slag als hoofdcoach bij Kiruna AIF in de Zweedse Division II. Dreberg werd in het seizoen 2015-16 aangesteld bij Geleen, maar in januari namen coach en club afscheid van elkaar. Ook afgelopen seizoen slaagde Dreberg er niet in het seizoen af te maken. Bij Belfrado, dat uitkomt in de MOL Liga, werd hij na halverwege het seizoen vervangen.

Slecht nieuws..

uit Noord-Amerika over scheidsrechter Pat Britt, enkele jaren geleden als referee en scheidsrechterscoach actief in de Nederlandse competitie. Hij maakte via Facebook afgelopen week bekend dat bij hem in maart een hersentumor is vastgesteld. 'Het ziet er niet goed uit, maar ik blijf altijd vechten', schrijft hij. IJshockey Nederland wenst hem veel sterkte in zijn strijd. Na zijn vertrek uit Nederland in 2008 werd hij assistent van de director of officiating bij USA Hockey.

Ook in de serie...

tussen de Pittsburgh Penguins en de Washington Capitals moet een zevende wedstrijd de beslissing brengen. Andre Burakovsky scoorde twee keer, Nicklas Backstrom scoorde zijn zesde goal van deze play-offs en de Washington Capitals wonnen het zesde duel in Pittsburgh met 5-2 maandachtnacht. De andere goals kwamen van de sticks van John Carlson en TJ Oshie. Jake Guentzel en Evgeni Malkin scoorden voor de Penguins. Guentzel is met negen goals nu de topscorer in de play-offs.

De aandacht na afloop...

ging na afloop over een harde botsing tussen Sidney Crosby en de boarding.

De NHL...

heeft zogenoemde concussion spotters op de tribune zitten die moeten ingrijpen bij een mogelijke hersenschudding voor een speler. Zij kunnen de speler van het ijs halen voor een evaluatie. Dat gebeurde tot de verrassing van veel mensen niet na de botsing.

Hoe dan ook...

in de nacht van woensdag op donderdag twee topwedstrijden in de NHL. Eerst de zevende wedstrijd tussen de Penguins en de Capitals, gevolgd door de beslissende ontmoeting tussen de Ducks en de Oilers.

De spectaculairste...

wedstrijd op het WK van gisteren was waarschijnlijk de confrontatie tussen Finland en Tsjechië. De Tsjechen werkten een 3-0 achterstand weg en Robin Hanzl van HC Litvinov scoorde in de shootout het winnende doelpunt.

Hoewel de wedstrijd...

Zweden en de Verenigde Staten er ook mocht zijn. Tot drie keer toe kwam de VS op achterstand, maar na het laatste fluitsignaal had de ploeg de volle buit te pakken. Johnny Gaudreau scoorde twee keer. JT Compher, talent van de Colorado Avalanche, bracht de VS acht minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd en was daarmee direct de game-winner.

In de andere twee wedstrijden...

waren er overwinningen voor Rusland tegen Duitsland (6-3) en Canada tegen Wit-Rusland (0-6). Dit is nu de actuele stand in de poules.

Vandaag weer vier wedstrijden...

Op het programma in Keulen en Parijs.

16.15 uur Italië - Letland
16.15 uur Slovenië - Noorwegen
20.15 uur Slowakije - Denemarken
20.15 uur Zwitserland - Frankrijk

Fotocredit

Beeld: VolkerWessels