U18 mannen teamfoto 2019

1 april 201908:19

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Awards voor Jowin Ansems en Ernesto Klem

In de ochtendrubriek van IJshockeynederland.nl aandacht voor de ontknoping in de Beneliga, de bronzen medaille voor Oranje U18, de play-offs van Tilburg Trappers, de ontwikkelingen in de NHL en nog veel meer.

Herentals werd..

afgelopen zaterdag kampioen in de Beneliga en completeerde daarmee een superseizoen waarin met ook de beker en het landskampioenschap de triple werd gewonnen. Klik hier voor een verhaal met foto's, een samenvatting van de wedstrijd en reacties >>>

Tilburg Trappers kan...

komende dinsdag plaatsing voor de halve finales van de play-offs veiligstellen. Op zondagavond werd in Selb met 3-6 gewonnen na een spannende wedstrijd. Ivy van den Heuvel en Ryan Collier hadden ieder een goal en een assist voor Tilburg. Oud-Eater Ian McDonald scoorde twee keer voor Selb. Lees hier het wedstrijdverslag >>>

De wedstrijd werd ontsierd..

door een knokpartij aan het einde van de wedstrijd, waarbij enkele van de jonge spelers van Tilburg betrokken waren. Captain Ivy van den Heuvel maakte zich er in de bus naar huis niet zo druk over. De jongens die op het ijs stonden, hebben zich kranig geweerd. Dit is play-off ijshockey en dit hoort er soms bij. Ik denk dat wij een duidelijk signaal hebben afgegeven', vertelt hij aan Brabants Dagblad.

Elders in de Oberliga...

staat Herne op een verrassende 2-0 voor in de serie tegen de nummer één van de Oberliga Süd, Peiting. Patrick Asselin scoorde na vijf minuten in overtime de winnende goal in de wedstrijd waarin Herne een 0-2 achterstand omzette in een 3-2 voorsprong, vervolgens Peiting in de slotfase gelijk zag komen, maar uiteindelijk toch aan het langste eind trok en dus een verrassing in de play-offs in de lucht hangt. In de twee andere series trokken de teams uit de Oberliga Süd de stand gelijk in het tweede duel. Landshut won met 1-6 in Halle en Starbulls Rosenheim was met 6-2 te sterk voor Hannover Scorpions. Deze beide series staan nu op 1-1.

Het Nederlands team..

onder achttien jaar heeft uiteindelijk de bronzen medaille gewonnen in Belgrado. De ploeg van bondscoach Theo van Gerwen leek op weg naar promotie, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor China. Vervolgens klopte Servië de Belgen met ruime cijfers om voor eigen publiek te promoveren. China wint het zilver. Lees hier een wedstrijdverslag >>>

U18 mannen teamfoto 2019

Nederland sleepte wel..

twee individuele prijzen in de wacht. De Nederlandse goalie Jowin Ansems werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi en Ernesto Klem won de prijs voor de bete verdediger.

Cairox Hijs Hokij...

maakte bekend dat aanvaller Joey Oosterveld zijn contract met twee jaar heeft verlengd. Lees hier het bericht >>>

Tijdens het eindfeest werd Jasper Kick uitgeroepen tot beste speler.

Steve Mason en...

de Rapperswil-Jona Lakers sloegen dit weekeinde terug in de strijd om lijfsbehoud tegen Davos. Voor ruim vijfduizend toeschouwers in Davos won de ploeg van Mason met 2-3. Leandro Profico scoorde de winnende goal. Dinsdagavond gaat deze serie verder.

Slecht nieuws voor het vrouwenijshockey...

De Canadese profliga CWHL houdt er per direct mee op vanwege financiële zorgen. De competitie bestond twaalf jaar en telde teams in Toronto, Markham, Montreal, Calgary, Worcester en Shenzhen in China. Vorige week nog werd in Toronto de finale om de Clarkson Cup gespeeld waarin Calgary won van Montreal. De liga bestond sinds 2007. Dit betekent dat er nu alleen nog de NWHL is in de Verenigde Staten als profcompetitie voor vrouwen.

De Calgary Flames...

versloegen de San Jose Sharks met 5-3 en is daarmee de nummer één in de Western Conference richting de play-offs. Dit betekent thuisvoordeel tot aan de Stanley Cup-finale. Het is de eerste keer dat Calgary als nummer één eindigt sinds 1989-90. Toen won het team zijn enige Stanley Cup.

Daarmee is ook direct duidelijk..

dat de Vegas Golden Knights en de San Jose Sharks elkaar gaan tegenkomen in de eerste ronde van de play-offs.

De Columbus Blue Jackets...

zetten hun jacht op een plek in de play-offs voort. De ploeg won zijn vijfde wedstrijd op rij door met 4-0 te winnen van de Buffalo Sabres. Sergei Bobrovsky maakte 38 saves voor zijn shutout. Hij heeft er nu negen dit seizoen, meer dan welke andere goalie in de NHL dan ook. Het was ook zijn derde shutout in vijf wedstrijden.